card_f2ffa.jpg
Este haos în cabinetele medicilor de familie din toată țara și în farmacii. Sistemul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este blocat. Problema persistă, cu mici întreruperi, de la începutul lui iulie.

Medicii nu au cum să îi consulte pe pacienți și să le elibereze rețete compensate, pentru că se pot trezi că le vor plăti din banii lor.

De aproape o săptămână, mii de bolnavi aud acest răspuns când merg la medicul de familie. Pentru că accesul la baza de date este blocat, doctorii nu pot elibera reţete sau trimiteri, potrivit www.stirileprotv.ro

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deși reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate susțin că între medicii de familie și furnizorii de servicii de profil există contracte semnate, în baza cărora medicii își pot face treaba și în absența sistemului informatic, multe cadre medicale susțin că au recurs la acest lucru în trecut, dar s-au trezit cu serviciile nedecontate.

Își pot face treaba fără grijă în cazul copiilor și pensionarilor, care au o situație și niște drepturi clare. Însă pentru angajați, șomeri și alte categorii care sunt beneficiari ai asigurărilor de sănătate, unde statutul se poate schimba de la o zi la alta și, în absența sistemului informatic, nu poate fi verificat în timp real, oferirea de servicii decontate este pentru medicii de familie ca „riscul de a merge pe jar fierbinte“.

Momentan, nu se știe când sistemul informatic va fi funcțional și când se va pune punct acestei stări de haos.

Foto cu caracter ilustrativ

card_bad96.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg