fbpx

card_f2ffa.jpg
Este haos în cabinetele medicilor de familie din toată țara și în farmacii. Sistemul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este blocat. Problema persistă, cu mici întreruperi, de la începutul lui iulie.

Medicii nu au cum să îi consulte pe pacienți și să le elibereze rețete compensate, pentru că se pot trezi că le vor plăti din banii lor.

De aproape o săptămână, mii de bolnavi aud acest răspuns când merg la medicul de familie. Pentru că accesul la baza de date este blocat, doctorii nu pot elibera reţete sau trimiteri, potrivit www.stirileprotv.ro

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deși reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate susțin că între medicii de familie și furnizorii de servicii de profil există contracte semnate, în baza cărora medicii își pot face treaba și în absența sistemului informatic, multe cadre medicale susțin că au recurs la acest lucru în trecut, dar s-au trezit cu serviciile nedecontate.

Își pot face treaba fără grijă în cazul copiilor și pensionarilor, care au o situație și niște drepturi clare. Însă pentru angajați, șomeri și alte categorii care sunt beneficiari ai asigurărilor de sănătate, unde statutul se poate schimba de la o zi la alta și, în absența sistemului informatic, nu poate fi verificat în timp real, oferirea de servicii decontate este pentru medicii de familie ca „riscul de a merge pe jar fierbinte“.

Momentan, nu se știe când sistemul informatic va fi funcțional și când se va pune punct acestei stări de haos.

Foto cu caracter ilustrativ

card_bad96.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

970.jpg