O lecție dură pentru medici – senatorul căcăcios, Virginel Iordache, dă vina pe ei pentru că l-au transportat cu elicopterul

0
image-2019-05-22-23156988-41-virginel-iordache_992f1.jpg

image-2019-05-22-23156988-41-virginel-iordache_992f1.jpg

În condițiile în care românii își găsesc sfârșitul prin sistemul sanitar încă infect, senatorul căcăcios Virginel, de la PSD, a chemat elicopterul SMURD pentru că avea diaree. Acum dă vina pe medici, iar medicii chiar merită asta. Să vă explic de ce.

Deși a devenit virală, reiau povestea pe scurt, mai ales că a evoluat, căpătând noi dimensiuni.

Managerul Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Râmbu, a declarat, vineri, că senatorul Virginel Iordache, internat săptămâna trecută în spital cu enteroviroză (un virus care îi provoca diaree), i-a ameninţat şi presat pe medici să solicite elicopter SMURD pentru a fi transfertat la Bucureşti şi că acesta nu a avut un comportament adecvat poziţiei sociale pe care o are. În cazul în care simțiți nevoia de mai mult, detaliile sunt pe știrisuceava.net.

”Nu a avut un comortament extrem de civilizat, omul s-a crezut şi se crede mai altceva decât ceilalţi. Da, i-a amenințat pe medici, nu a fost un comportament adecvat poziției pe care o are. Medicii de acolo şi şefa de secţie cred că erau în stare să îi dea şi maşina particulară numai să scape de mofturile lui”, a spus managerul Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Râmbu.

Senatorul Virginel, bărbat adevărat, continuă să facă pe el, în sensul în care nu recunoaște că ar fi cerut insistent, isteric chiar, un elicopter, dând vina pe medici, a căror decizie susține că ar fi fost. Imaginați-vă dialogul pe care l-au avut medicii tineri, care s-au consultat temeinic, înainte de decizie: ”- Colega, ce zici să facem cu domnul senator? Îi dăm tratamentul adecvat, care poate fi urmat și la domiciliu sau îl internăm aici? -Vaaai, dar nu se poate! Cum să-l lăsăm pe domnul senator să se cace pe el în regim ambulatoriu? Fundul Măriei Sale necesită tratament preferențial, caz în care sunt de părere că o valoare națională, precum domnul Virginel, nu se poate căca decât în Capitală, acolo unde o fac toți cei de talia domniei sale. Având în vedere aceste considerente, voi solicita să fie transportat în regim de urgență cu elicopterul SMURD, pentru a nu pierde nici măcar o clipă prețioasă, nici măcar un strop…”

Ați fi tentați să spuneți: ”bieții medici… prin ce au putut să treacă…” Din păcate pentru unii, din fericire pentru alții, rezolvarea o văd cu totul altfel: 

Varianta 1: În contextul dat, cu un senator isteric, care solicita elicopter, pentru că se cufurea, mi-aș fi adaptat modul de adresare, conform cu atitudinea lui: ”Ascultă, mă, căcăciosule, dacă aici nu îți convine, alături de muritorii de rând, de ăia care îți plătesc salariul gras, mașina și șoferul, marș în mașina ta și du-te încotro vezi cu ochii! Hai, marș, pentru că mai am și pacienți care chiar au probleme! Aici oamenii mor pe banii lor, iar tu, nesimțitule, te caci pe noi toți, medici și pacienți! Marș!” 

Varianta 2: În cazul în care medicul nu e unul ca mine, adică unul care să nu aibă toată țigla pe casă: ”Stimate domnule senator, vă rog să vă calmați și să așteptați până vine elicopterul pe care l-ați solicitat. Între timp, eu vă fac documentele de transfer la o altă unitate medicală și chem presa pentru a prezenta cazul dumneavoastră, care nu este unul nici pe departe grav și pentru care solicitați comitera unui abuz. Singura rugăminte este să ne anunțați în timp util, dacă vă mai taie, observând că aveți o înclinație de a face pe dumneavoastră atât fizic cât și comportamental.”

Cum medicii nu au optat pentru una din cele două variante, alegând să îi pună la dispoziție elicopterul SMURD, senatorul căcăcios de la PSD, Virginel Iordache, își permite acum să arunce vina pe ei. Așa cum spuneam în titlu, medicii respectivi chiar își merită lecția. Și poate toți o merităm, toți cei care acceptă să lucreze sub directori puși politic și dispuși oricând să comită abuzuri, pentru ca mai apoi să dea vina pe angajați. La spitalul din Suceava este vorba de o echipă de medici tineri, care s-au speriat. Cunoașteți genul de situație, în care un nemernic de om face caz de poziția lui socială și exercită presiuni și amenințări, doar pentru a fi tratat preferențial. Oamenii chiar se sperie din cauza posibilelor repercursiuni. Interesant ar fi să se cerceteze cum șefa SMURD-ului sucevean a aprobat acest transfer cu elicopterul, deși diagnosticul nu impunea. Incompetentă sau slugă politică dispusă să accepte orice?  

În realitate, dacă iei problema în brațe, te adresezi presei sau direct instituțiilor abilitate să cerceteze astfel de situații inacceptabile, unele ilegale. Garantat ”căcăciosul”, indiferent cine ar fi, nu va avea câștig de cauză. Și de-ar fi singurul Virginel, care face pe el…

image-2019-05-22-23156988-41-virginel-iordache_ba3e8.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău