spital_5609f.jpg
Abaterile de la regulile intraspitalicești vor fi aspru sancționate. Personalul care încalcă regulile privind preluarea şi tratarea bolnavilor, cele de igienă în spitale sau fac rabat la calitatea materialelor riscă amenzi de două ori mai mari decât până acum.

Sunt vizaţi medici, asistente, infirmiere, ambulanțieri sau chiar instituţiile sanitare în sine, iar penalizările pot ajunge până la 50 de mii de lei. Autorităţile din Sănătate speră că astfel vor fi mai puţine încălcări grave în sistem, anunță www.știrileprotv.ro

Cele mai mari amenzi vor fi pentru nerespectarea normelor de curăţenie. Sancţiunile pot ajunge până la 10 mii de lei în cazul persoanelor fizice şi până la 50 de mii de lei pentru persoanele juridice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform actului normativ, vor putea fi amendaţi ca persoane fizice medicii şi asistentele din cabinetele medicale şi laboratoarele de analize, dacă aici nu sunt respectate circuitele funcţionale sau nu există aparatura necesară. Totodată, personalul va putea primi sancţiuni dacă nu respecta normele de igienă sau pe cele de prevenire şi combatere a bolilor transmisibile.
Alte greşeli care vor fi amendate dur vor fi cele legate de timpul de preluare a pacientului de către ambulanță sau în camera de gardă a spitalului.

Dacă până acum se aplicau amenzi între 500 şi 1.500 de lei în cazul persoanelor fizice şi între 10.000 şi 15.000 de lei în cazul celor juridice, pentru nerespectarea protocoalelor de transfer sau pentru internarea cazurilor care nu reprezentau urgențe, sancţiunile se vor dubla. Pot ajunge până la 3.000 de lei pentru persoanele fizice şi 30.000 de lei pentru persoanele juridice.

Actul normativ va intra în vigoare în luna iunie.

Foto cu caracter ilustrativ

spital_e2f27.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg