spital_5609f.jpg
Abaterile de la regulile intraspitalicești vor fi aspru sancționate. Personalul care încalcă regulile privind preluarea şi tratarea bolnavilor, cele de igienă în spitale sau fac rabat la calitatea materialelor riscă amenzi de două ori mai mari decât până acum.

Sunt vizaţi medici, asistente, infirmiere, ambulanțieri sau chiar instituţiile sanitare în sine, iar penalizările pot ajunge până la 50 de mii de lei. Autorităţile din Sănătate speră că astfel vor fi mai puţine încălcări grave în sistem, anunță www.știrileprotv.ro

Cele mai mari amenzi vor fi pentru nerespectarea normelor de curăţenie. Sancţiunile pot ajunge până la 10 mii de lei în cazul persoanelor fizice şi până la 50 de mii de lei pentru persoanele juridice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform actului normativ, vor putea fi amendaţi ca persoane fizice medicii şi asistentele din cabinetele medicale şi laboratoarele de analize, dacă aici nu sunt respectate circuitele funcţionale sau nu există aparatura necesară. Totodată, personalul va putea primi sancţiuni dacă nu respecta normele de igienă sau pe cele de prevenire şi combatere a bolilor transmisibile.
Alte greşeli care vor fi amendate dur vor fi cele legate de timpul de preluare a pacientului de către ambulanță sau în camera de gardă a spitalului.

Dacă până acum se aplicau amenzi între 500 şi 1.500 de lei în cazul persoanelor fizice şi între 10.000 şi 15.000 de lei în cazul celor juridice, pentru nerespectarea protocoalelor de transfer sau pentru internarea cazurilor care nu reprezentau urgențe, sancţiunile se vor dubla. Pot ajunge până la 3.000 de lei pentru persoanele fizice şi 30.000 de lei pentru persoanele juridice.

Actul normativ va intra în vigoare în luna iunie.

Foto cu caracter ilustrativ

spital_e2f27.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg