doza_06810.jpg
Ministrul Apărării Gabriel Leş a anunţat, joi, că Institutul Cantacuzino nu va putea relua producţia de vacccinuri mai devreme de sfârşitul anului viitor. Și asta din cauza întârzierilor în reabilitarea institutului cu aparatură şi dotări noi, începând de la clădire şi până la laboratoare şi personal.

”Am văzut acolo ce se întâmplă, facem investiţii inclusiv la clădire, reabilităm laboratoare, le igenizăm, pregătim un program de achiziţii pentru o anumită aparatură, funcţională dar extrem de învechită. Lucrăm în acest moment la un program de angajări pentru că este nevoie de personal la Cantacuzino (...). Vreau să fiu foarte sincer, cu toate că Ministerul Apărării Naţionale de la preluare, de un an şi jumătate, şi-a asumat şi doi ani ca termen de livrare a unor vaccinuri, nu cred că vom reuşi să-l respectăm. Dar, cel târziu până la mijlocul anului viitor, dacă toate lucrurile merg pe drumul pe care am pornit acum, cred că vom putea discuta şi despre aceste vaccinuri”, a declarat Gabriel Leș, citat de mediafax.ro

Ministrul Apărării a dat ca explicaţie pentru aceste întârzieri faptul că a fost nevoie de foarte multe avize, dar a completat că, în aceeaşi măsură, sunt necesare și investiții în aparatură și resursă umană.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Este nevoie de foarte multe avize pe care le-am pierdut de-a lungul timpului, este nevoie chiar şi de resursa umană de personal şi de investiţii multe (...) care nu sunt atât de mari ca în zona militară (...) dar sunt aparate vechi de 20-30-40 de ani care, deşi sunt funcţionale, sunt foarte vechi”, a mai spus Gabriel Leş.

Foto:

doza_22da7.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg