fbpx

mariana_miu_12062.jpegO vizită fulger în miez de noapte, un mesaj pe Facebook, șters la câteva ore de la postare. O reacție care spune multe despre intențiile așa-zis bune ale demnitarului din fruntea Ministerului Sănătății. Dacă la prima oră lăuda cât de minunate sunt lucrurile de la Spitalul Orășenesc Sinaia, în jurul prânzului, când se pare că și-a dat seama ce culoare politică are primarul localității unde se află unitatea sanitară, postarea a dispărut.

Despre modul în care a decurs inspecția fulger a Sorinei Pintea, ministrul Sănătății, la Spitalul din Sinaia ne-a vorbit și directorul instituției, Mariana Grigorescu Miu.

„A ajuns în jur de 11 fără un sfert (p.m.), la Camera de Primiri Urgențe. A vizitat toate secțiile spitalului, toate structurile, a discutat cu toți medicii, cu tot personalul de gardă aflat în spital la acel moment. A interacționat cu aparținătorii aflați în sala de așteptare a CPU. La acea oră, pacienții dormeau, motiv pentru care a avut un minimum schimb de cuvinte doar cu cei aflați la Terapie Intensivă care erau conștienți.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În momentul în care am ajuns la spital, dumneaei se afla în ultimul sector pe care-l vizita și ceea ce a postat, dimineață, pe facebook mi-a relatat și mie. Mai precis, că nu au fost probleme, disfuncționalități sau aspecte care să-i atragă atenția asupra unor lipsuri sau nerespectări de protocoale, cum s-a întâmplat în alte situații. Apreciez că este vorba despre constatarea unei normalități de zi cu zi și ne facem datoria ca întotdeauna”, a precizat managerul Spitalului Orășenesc Sinaia.

Dincolo de discuțiile purtate cu personalul medical și aparținătorii pacienților, demnitarul a promis și alocarea de fonduri atât pentru achiziția de aparatură medicală, cât și pentru investiții la noul spital al orașului.

„În ceea ce privește sumele, într-adevăr a înaintat aceste propuneri. Ele au fost prezentate pentru dotarea cu aparatură medicală și în cadrul ședinței care s-a desfășurat cu ceva timp în urmă și la Spitalul Județean din Ploiești, unde ne-a promis o finanțare de 2,8 milioane de lei pentru aparatură, conform solicitărilor și demersurilor formalizate de noi, încă de la începutul anului, dar așteptăm să se concretizeze printr-o filă bugetară. Dacă primim sprijin și pentru continuarea lucrărilor la noul spital, ar fi un aspect îmbucurător că vizita nu este doar pentru a constata nereguli, ci și pentru a pune umărul și a îmbunătăți ceea ce există.

În exterior, lucrările sunt gata, însă sunt necesare fonduri pentru amenajările interioare și dotări. Pentru cel din urmă aspect, Spitalul din Sinaia a realizat un contract pe fonduri europene, aflat, în prezent, în faza de precontractare”, a completat Mariana Grigorescu Miu”.

Rămâne acum de văzut în ce măsură se vor concretiza aceste promisiuni sau dacă vor fi „șterse“ când se vor aloca fondurile, la fel cum s-a întâmplat și cu postarea.

Citeșete și Mesajul ministrului Sănătății, după o vizită neanunțată la Spitalul Orășenesc Sinaia. UPDATE Postarea a fost ștearsă

Foto: Liliana Maxim

Mariana Grigorescu Miu, manager Spital Orășenesc Sinaia

mariana_miu_c4e37.jpeg

noul spital de la Sinaia

noul_spital_sinaia_c3bb4.jpeg

Spitalul Orășenesc Sinaia

WhatsApp_Image_2019-04-17_at_15.58.46_c11c4.jpeg

spital_sinaia_06fa3.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg