Secția ATI a Spitalului Municipal Câmpina va fi modernizată! Și Spitalul Voila are planificate o serie de investiții în 2019. Ce sume vor fi direcționate de la bugetul local celor două unități medicale

0
WhatsApp_Image_2019-04-16_at_12.49.46_ca16c.jpeg

WhatsApp_Image_2019-04-16_at_12.49.46_ca16c.jpegDupă renovarea blocului operator al Spitalului Municipal Câmpina, anul acesta urmează ca secția de Terapie Intensivă să intre în lucrări capitale. În acest sens, de la bugetul local sunt prevăzuți 900.000 de lei. Spre Spitalul Voila vor fi direcționați 318.000 lei, bani care reprezintă sursa de cofinanțare a unor proiecte depuse de unitatea sanitară la Ministerul Sănătății, iar ale 30.000 lei vor merge către Școala Sanatorială.

În cadrul dezbaterii proiectului de buget local, primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a precizat că sumele solicitate de către spitale au fost mari, dar i se pare, totodată, un lucru firesc, ținând cont de amploare investițiilor de aici.

La Spitalul Municipal Câmpina, proiectul prevedere alocarea a 900.000 de lei pentru renovarea secției ATI, urmând ca fondurile pentru modernizarea restului de bloc operator care nu a intrat în lucrările din 2018 să fie alocate fie în a doua jumătate a acestui an, fie anul viitor.

„Din banii cheltuiți anterior de Spitalul Municipal Câmpina, pe achiziția de aparatură medicală, noi am primit înapoi 1,2 milioane lei. Inițial, am considerat că putem da SMC toată această sumă, dar având în vedere că bugetul nostru nu e deloc generos, propunem Consiliului Local alocarea a 900.000 de lei. Sumă suficientă pentru ATI, sperăm chiar să mai și rămână niște bani. Iar pentru restul blocului operator, alocările să se facă în a doua parte a anului sau anul viitor“, a declarat primarul Horia Tiseanu.

În privința lucrărilor la ATI, odată cu aprobarea bugetului va fi demarată și întreaga procedură de licitație. Dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, ne-a asigurat însă că lucrările vor fi gata aici până la sfârșitul anului, iar secția va avea un aspect diferit, modernizat, vor fi înlocuite gresia și faianța cu tapet și linoleum medicale, va fi schimbată tâmplăria, precum și tot sistemul de instalații. Totodată, vor fi achiziționate și o serie de dotări noi, corespunzătoare acestei secții.

Însă, ținând cont de șantierul de aici, dar și de alte lucrări aflate deja în desfășurare în spital, dr. Tiu susține că în cazul blocului operator, lucrările se vor derula începând cu anul viitor.

Alocările bugetare propuse pentru spitale, au fost completate pentru unitatea de la Voila, unde vor merge 318.000 lei, reprezentând partea de cofinanțare (10%) a Primăriei pentru niște proiecte depuse de către reprezentanții acestui spital la Ministerul Sănătății. Dacă acestea nu vor fi declarate câștigătoare, banii vor rămâne la dispoziția instituției medicale în vederea efectuării unor reparații reparații sau achiziții de aparatură medicală.
Lucrurile acestea vor fi clarificate în a doua parte a anului, atunci când se va fi cunoscut și situația proiectelor depuse la Ministerul Sănătății.

La Școala Sanatorială, din cadrul Spitalului Voila, va ajunge suma de 30.000 lei pentru reparații.

Foto: imagine dezbaterea publică a bugetului local al Câmpinei

WhatsApp_Image_2019-04-16_at_12.49.46_2cb1f.jpeg

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău