fbpx
medis speciazari.jpg

WhatsApp Image 2019-04-01 at 16.11.30.jpegMajorarea salariilor din sistemul medical românesc n-a eliminat fenomenul șpăgii date atât medicilor, cât și asistentelor și infirmierelor. „Micile” atenții financiare se practică în continuare și în spitalele din Prahova. La Câmpina, procentul pacienților care au dat, în ultimele luni, bani cadrelor medicale și care au raportat acest lucru în cadrul sondajului realizat de Ministerul Sănătății variază între 5-7%.

Mulți dintre pacienții care sunt internați primesc, de la Ministerul Sănătății, o serie de întrebări prin care este verificată situația din unitatea unde au fost spitalizați, dar și activitatea cadrelor medicale. În cadrul acestui sondaj, au existat și persoane care au raportat faptul că au dat șpăgi cadrelor medicale din Spitalul Municipal Câmpina.

„Procentul variază între 5-7%, conform acelui sondaj public al Ministerului Sănătății. Este mult mai mic față de alte unități medicale. Nu ne onorează faptul că încă ne confruntăm cu acest fenomen, dar, pe de altă parte sunt și pacienți care insistă să fie «atenți» cu medicii și asistentele. Iar dacă sunt refuzați se simt jigniți“, a declarat dr. Călin Tiu, managerul SMC, în cadrul prezentării publice a proiectului reabilitării termice a unității medicale din Câmpina.

Pe de altă parte, directorul SMC a făcut în mai multe rânduri apel la pacienții care ajung la Câmpina să nu mai recurgă la astfel de gesturi, întrucât salariile cadrelor medicale au crescut considerabil astfel încât acestea să fie suficient de motivate să-și facă treabă fără alte „stimulente“. Totodată, pacienții trebuie să înțeleagă că doctorii stabilesc prioritățile actului lor medical în funcție de gravitatea cazului și nu trebuie să intre în panică sau să aibă impresia că nu li se acordă atenție în momentul în care își doresc doar pentru că n-au „cotizat“.

Conform statisticilor, la Spitalul Municipal Câmpina sunt înregistrate, anual, peste 12.000 de internări, secțiile de aici deservind populației din zona superioară a Prahovei, dar și din Târgoviște, Moreni și alte localități din zone învecinate județului nostru.

Foto:

WhatsApp Image 2019-04-01 at 16.11.30.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg