fbpx

eugen-teodorovici-un-nou-concept-privind-banii-din-pilonul-1-si-2-de-pensii-va-fi-prezentat-la-sfarsitul-lui-iunie-18617369.JPG

Oana Gheorghiu, cofondatoare, alături de Carmen Uscatu, a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, ONG care construieşte cu bani din donaţii un spital pentru copiii bolnavi de cancer, acuză un atac în stil mafiot la adresa organizaţiilor non-guvernamentale. Un ordin al ministrului impune reguli abuzive care nu pot fi respectate de către ONG-uri.

Postarea Oanei Gheorghiu:

”A început atacul direct la ONG uri. Un atac în stil mafiot: ești obligat să îndeplinești reguli care nu pot fi îndeplinite. Un atac care poate bloca SPITALUL, pe care 250.000 de oameni îl construiesc.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ministrul Eugen Teodorovici, a dat, pe 15 martie, fără respectarea termenului legal de dezbatere publică, un ordin abuziv, prin care ONG urile trebuie să îndeplinească o procedură birocratică: să depună, iar și iar, documente pe care le-au mai depus la ANAF, să facă dovada că nu au datorii la stat (deși ANAF are toate situțiile la îndemâna și-ți blochează imediat conturile în caz ca n-ai plătit la timp) și, cireașa de pe tort, să declare pe propria răspundere că fac ce zic că fac, ca și cum din start se prezumă că ong urile una zic și alta fac.

Procedura e absurdă și inutilă, dar chiar și așa, în forma asta absurdă, ea nu poate fi respectată pentru ca declarația electronică pe care au obligația ONG urile să o depună, pentru a figura în Registru și a putea în continuare să obțină donații și sponsorizări, nu există pe site-ul ANAF.

E o acțiune manipulativă fără precedent, realizată de Ministerul Finanţelor Publice. Nicio instituție publică nu a mai făcut până acum o lege doar ca să distrugă anumite entități. Căci în momentul în care dai o lege dar nu și mijloacele prin care aceasta să fie respectată este clar că vrei să DISTRUGI.

Când statul își atacă proprii cetățeni, când miniștri fac legi pentru a distruge organizații, democrația e doar un cuvânt lipsit de conținut, iar dictatura e la un pas distanță.”

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook