fbpx

YTA1NzhkNzRlOTQ5ZDFjZjk4NGVhMjNhNzQzYjYzNA==.thumb.jpg

Colegiul Medicilor a finalizat ancheta în cazul copilului de 1 an și 10 luni, decedat la Sanador, în octombrie 2018. S-a stabilit că medicii sunt vinovați, însă ”sancțiunea” este uluitoare.

Potrivit anchetei, ”decesul putea fi evitat dacă medicii care îl supravegheau pe copil erau mai atenți.”

Conform digi 24, copilul a ajuns în luna octombrie 2018 la spitalul Sanador pentru o operație de hernie inghinală, iar câteva ore mai târziu a murit. Părinții au reclamat atunci o serie de nereguli și, după operație, medicii nu l-au mai consultat pentru a vedea cum se simte, deși li se atrăgea atenția că starea bebelușului se agrava de la minut la minut. Pentru că nu erau băgați în seamă, părinții au sunat din spital la 112.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Comisia de la Colegiul Medicilor care a analizat acest caz spune acum că monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă. Nu a fost asigurată o continuitate a activității medicale a medicului de gardă, ceea ce înseamnă că post-operator copilul nu a fost supravegheat conform legii în ceea ce privește monitorizarea chirurgicală pediatrică.

Colegiul Medicilor mai spune că toate aceste fapte duc la o abatere de la buna practică medicală. Ceea ce șochează este însă sancțiunea aplicată pentru 6 medici implicați în operație, cât și pentru medicii anesteziști și cei de la terapie intensivă. Sancțiunea este ”votul de blam”. Consecința: timp de 6 luni aceștia nu pot avansa în carieră.

Părinții pot contesta decizia în maxim 15 zile. De menționat că în această cauză s-a deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Reprezentanții spitalului Sanador au declarat atunci că au fost respectate toate protocoalele, însă părinții susțin că medicii nu au știut să le aplice sau au făcut-o cu neglijență.

surse: Colegiul Medicilor București, digi 24, 

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg