VIDEO: Spitalul Municipal Câmpina intră în lucrări de reabilitare, de peste 26,5 milioane de lei. Călin Tiu: „Este posibilă suspendarea temporară a activității unor compartimente“

0
front.JPG

front.JPGSpitalul Municipal Câmpina va intra în lucrări de amploare, finanțate din fonduri europene, bugetul de stat, precum și cel local. Valoarea totală a proiectului privind reabilitarea termică se ridică la peste 26,5 milioane de lei, din care 14 milioane sunt bani europeni. Lucrările vor afecta, inevitabil, pe durata realizării lor, desfășurarea activității în unele compartimente, dar și confortul pacienților. 

Proiectul „Creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal Câmpina” a fost semnat în această săptămână, la Călărași, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în prezența primarului Horia Tiseanu.

Valoarea totală a proiectului, realizat prin POR 2014-2020, este de 26.528.353 lei. Din această sumă, peste 14 milioane de lei sunt alocate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproximativ 2,1 milioane de lei provin din bugetul național, în timp ce aproape 332 de mii de lei constituie cofinanțarea eligibilă a beneficiarului. Acestora li se adaugă cheltuielile neeligibile, dar neapărat necesare investiției, suportate integral de bugetul local, și care sunt în valoare de aproximativ 10 milioane lei, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Câmpina.

Printre lucrările majore ale proiectului sunt incluse: montarea de panouri fotovoltaice, de echipamente de climatizare, de instalații termice; lucrări de construcții de termoizolație a fațadei și planșeului, reabilitarea instalațiilor de canalizare interioară și exterioară, instalații necesare obținerii avizului ISU; instalare lift exterior și înlocuirea celor existente; înlocuire instalații electrice; înlocuire tâmplărie exterioară. În plus, spitalul va avea o rezervă de apă, suficientă pentru 72 de ore, față de numai trei ore cât este cea pe care o are în prezent.

Potrivit managerului Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu, parte din proiect va suferi o serie de modificări, ținând cont că de la momentul scrierii lui și până în prezent, în unitatea medicală au fost realizate o serie de investiții. Legea permite schimbarea unor puncte din proiect, însă nu și suma atribuită acestor lucrări.

Totodată, pacienții sunt avertizați că această modernizare a unității sanitare vine la pachet cu o perioadă de disconfort.

În privința activității medicale, managerul Tiu susține că lucrurile vor fi organizate din mers, însă nu exclude și închiderea temporară a unor compartimente. VEZI VIDEO

Lucrările de reabilitare termică vor genera o economie importantă la facturile de gaze și electricitate, dar, totodată, vor aduce și un plus de imagine unității medicale, în special, dar și orașului, în general.

Implementarea acestui proiect se va realiza în 62 de luni, începând cu 4 iulie 2017, ceea ce înseamnă că la finalul verii lui 2022, Spitalul Municipal Câmpina va avea o înfățișare total nouă.

Foto: Liliana Maxim

dr. Călin Tiu, manager SMC

WhatsApp Image 2019-03-20 at 15.53.55 (1).jpeg

imaginea actuală și viitoare a SMC

WhatsApp Image 2019-03-20 at 15.53.12.jpeg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău