fbpx

646x404.jpg

Vicepremierul Paul Stănescu, omul care l-a adus şi l-a menţinut la putere pe Liviu Dragnea, se află în spatele revoltei din PSD, potrivit unor surse politice. Stănescu a venit cu o ofertă aproape de nerefuzat: i-a propus lui Dragnea să facă un pas în spate, dar să-şi pună un apropiat în fruntea PSD. Dragnea n-a acceptat, şi acum e la un pas de prăpastie. În locul său, PSD ar putea avea, vremelnic, o conducere colectivă.

Cu toate că Gabriela Firea şi-a asumat, public, războiul cu Liviu Dragnea, vicepremierul Paul Stănescu orchestrează jocurile pentru răsturnarea preşedintelui PSD. „Paul Stănescu l-a făcut pe Dragnea preşedinte, tot Paul Stănescu o să-l dea jos“, susţin surse din PSD pentru „Adevărul“.

Citește și Poziția PSD Prahova față de Liviu Dragnea. Declarația lui Bogdan Toader

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Baron de Olt, Paul Stănescu l-a susţinut pe Liviu Dragnea să ajungă în fruntea PSD în 2015, după retragerea lui Ponta. La acea vreme, Ponta o desemnase succesoare pe Rovana Plumb, însă interveţia lui Stănescu a întors rezultatul în favoarea lui Dragnea.

În toamnă anului trecut, când premierul Tudose a dat-o afară din Guvern pe Sevil Shhaideh, pentru a mai diminua din influenţa lui Drganea în Executiv, Paul Stănescu a fost numit vicepremier şi ministru al Dezvoltării, ca soluţie de compromis: Stănescu era din tabăra lui Dragnea, dar avea o relaţie bună şi cu Mihai Tudose.

Ca minsitru al Dezvoltării – robinetul cu bani pentru primari,  Paul Stănescu a aplicat reţeta lui Dragnea: le-a oferit resurse baronilor din teritoriu şi i-a atras de partea sa. „Exact aşa procedase şi Dragnea cât timp a condus Ministerul Dezvoltării“, susţin sursele citate.

Citeste mai mult: adev.ro/pf0875

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg