646x404.jpg

Vicepremierul Paul Stănescu, omul care l-a adus şi l-a menţinut la putere pe Liviu Dragnea, se află în spatele revoltei din PSD, potrivit unor surse politice. Stănescu a venit cu o ofertă aproape de nerefuzat: i-a propus lui Dragnea să facă un pas în spate, dar să-şi pună un apropiat în fruntea PSD. Dragnea n-a acceptat, şi acum e la un pas de prăpastie. În locul său, PSD ar putea avea, vremelnic, o conducere colectivă.

Cu toate că Gabriela Firea şi-a asumat, public, războiul cu Liviu Dragnea, vicepremierul Paul Stănescu orchestrează jocurile pentru răsturnarea preşedintelui PSD. „Paul Stănescu l-a făcut pe Dragnea preşedinte, tot Paul Stănescu o să-l dea jos“, susţin surse din PSD pentru „Adevărul“.

Citește și Poziția PSD Prahova față de Liviu Dragnea. Declarația lui Bogdan Toader

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Baron de Olt, Paul Stănescu l-a susţinut pe Liviu Dragnea să ajungă în fruntea PSD în 2015, după retragerea lui Ponta. La acea vreme, Ponta o desemnase succesoare pe Rovana Plumb, însă interveţia lui Stănescu a întors rezultatul în favoarea lui Dragnea.

În toamnă anului trecut, când premierul Tudose a dat-o afară din Guvern pe Sevil Shhaideh, pentru a mai diminua din influenţa lui Drganea în Executiv, Paul Stănescu a fost numit vicepremier şi ministru al Dezvoltării, ca soluţie de compromis: Stănescu era din tabăra lui Dragnea, dar avea o relaţie bună şi cu Mihai Tudose.

Ca minsitru al Dezvoltării – robinetul cu bani pentru primari,  Paul Stănescu a aplicat reţeta lui Dragnea: le-a oferit resurse baronilor din teritoriu şi i-a atras de partea sa. „Exact aşa procedase şi Dragnea cât timp a condus Ministerul Dezvoltării“, susţin sursele citate.

Citeste mai mult: adev.ro/pf0875


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.