camera-deputatilor-1-600x388.jpg

Conform legii adoptate de Senat, mandatul primarilor, consilierilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene nu încetează în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleşi fuzionează cu o altă formaţiune politică.

Legea a fost atacată la CCR de către 80 de parlamentari ai PMP, PNL şi deputaţi neafiliaţi.

”Adoptarea unei legi care să le asigure mandatul primarilor, consilierilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene chiar şi în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleşi fuzionează cu o altă formaţiune politică este una abuzivă, inspirată din idiologia totalitară şi are o singură ţintă - PMP”, declara preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

El spunea că PSD a modificat această lege cu un singur scop: împotriva PMP, pentru ca PSD să recupereze consilierii UNPR, deveniţi PMP după fuziune.

În 20 iunie, Senatul - în calitate de for decizional - a adoptat o iniţiativă legislativă prin care mandatul primarilor, consilierilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene nu încetează în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleşi fuzionează cu o altă formaţiune politică.

sursa news.ro

camera-deputatilor-1-600x388.jpg


Politic
  • Luni, 13 August 2018
  • De Mihai Popescu

PMP Prahova a constituit Liga Aleșilor Locali

La sfârșitul săptămânii trecute, PMP-Prahova a constituit Liga Aleșilor Locali de la nivelul organizației județene. Structura de conducere aleasă este formată din Nicolae Măruntu (consilier...