tariceanu_27185200.jpg

Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori şi jurnalişti, urmare a protestului de miercuri, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente. În acest context ne permitem o umilă dar corectă propunere.

Știrea inițială: Preşedintele Senatului a precizat că vor fi reguli stricte atât pentru vizitatori, cât şi pentru jurnalişti, astfel încât cameramanii să nu mai poată să se apropie de parlamentari.

El a spus că au fost mandatate secretariatele generale ale celor două Camere ca, împreună cu comisiile juridice, să propună măsuri.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Context: Tăriceanu a făcut aceste declarații, pentru că a fost deranjat de protestele din ziua precedentă, de la Parlament.

Propunere: Stimate domnule Călin Popescu Tăriceanu, pentru că sunteți unul dintre zeii acestei națiuni și aveți puterea de a decide, uitând cine v-a conferit acest drept, o să facem efortul să ne conformăm dorinței dumneavoastră. Propunerea noastră nu este valabilă și pentru PSD, PNL, PMP, USR și UDMR, asta în cazul în care vreuna dintre aceste formațiuni nu aderă la imbecilitatea pe care tocmai ați debitat-o.

Foarte bine! Cameramanii, jurnaliștii, vizitatorii să nu se mai apropie de augustele dosuri alde-iste. Și așa nu prea existau motive serioase sau vreo plăcere perversă de a o face. Concret, propunerea noastră este ca toată lumea să nu se mai apropie de voi, nici măcar în momentul în care ar fi tentată să pună ștampila de vot. Măcar să știm o treabă! Dacă sunteți atât de deranjați, să vă respectăm dorința și să nu ne mai apropiem deloc. 

Și pentru că un astfel de parteneriat social trebuie să fie fair play, adică să presupună reciprocitate, nici ai dumneavoastră din ALDE să nu se mai apropie de noi, mai ales în campaniile electorale. M-a oprit candidatul pe stradă să îmi dea un pliant, mi-a sunat în poartă să se milogească să îl votez, imediat aplicăm regulile stricte pe care le-ați dorit. Chemăm forțele de ordine și urlăm ca bezmeticii că nu respectați ordinul de restricție, care nu vă pemite să vă mai apropiați de electorat, în condițiile în care nici invers nu e voie. Ce ziceți, e corect așa?

Cândva, atunci când l-ați înfruntat pe Băsescu, în prag de criză economică, mi-ați câștigat o oarecare doză de simpatie. Marinarul promitea și își punea partidul să execute o majorare de 50% pentru salariile dascălilor. În realitate le-a tăiat vreo 25%, dar am admirat că ați avut curajul să îi spuneți public că măsura nu este sustenabilă, cu riscul de a pierde voturi. El a mințit și a câștigat, iar dvs. ați pierdut. Acum, rolurile s-au inversat. Ați devenit ceea ce tocmai lui îi reproșați sau poate erați la fel, iar în ultimii ani ați avut doar prilejul să confirmați.

Să nu uitați însă că nu apropierea unui cameraman vă face imaginea praf, ci prostiile pe care le faceți, care pot fi filmate și scrise, indiferent de distanță, ca în cazul de față...

tariceanu_27185200.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Politic
  • Marți, 13 Noiembrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Firea îl atacă din nou pe Dragnea

Lupta din interiorul PSD este una inegală, Firea făcând tot posibilul să-și creeze atmosfera care să o poziționeze ca alternativă pentru Liviu Dragnea. În contextul actual este aproape imposibil să...