fbpx

tariceanu_27185200.jpg

Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori şi jurnalişti, urmare a protestului de miercuri, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente. În acest context ne permitem o umilă dar corectă propunere.

Știrea inițială: Preşedintele Senatului a precizat că vor fi reguli stricte atât pentru vizitatori, cât şi pentru jurnalişti, astfel încât cameramanii să nu mai poată să se apropie de parlamentari.

El a spus că au fost mandatate secretariatele generale ale celor două Camere ca, împreună cu comisiile juridice, să propună măsuri.

Context: Tăriceanu a făcut aceste declarații, pentru că a fost deranjat de protestele din ziua precedentă, de la Parlament.

Propunere: Stimate domnule Călin Popescu Tăriceanu, pentru că sunteți unul dintre zeii acestei națiuni și aveți puterea de a decide, uitând cine v-a conferit acest drept, o să facem efortul să ne conformăm dorinței dumneavoastră. Propunerea noastră nu este valabilă și pentru PSD, PNL, PMP, USR și UDMR, asta în cazul în care vreuna dintre aceste formațiuni nu aderă la imbecilitatea pe care tocmai ați debitat-o.

Foarte bine! Cameramanii, jurnaliștii, vizitatorii să nu se mai apropie de augustele dosuri alde-iste. Și așa nu prea existau motive serioase sau vreo plăcere perversă de a o face. Concret, propunerea noastră este ca toată lumea să nu se mai apropie de voi, nici măcar în momentul în care ar fi tentată să pună ștampila de vot. Măcar să știm o treabă! Dacă sunteți atât de deranjați, să vă respectăm dorința și să nu ne mai apropiem deloc. 

Și pentru că un astfel de parteneriat social trebuie să fie fair play, adică să presupună reciprocitate, nici ai dumneavoastră din ALDE să nu se mai apropie de noi, mai ales în campaniile electorale. M-a oprit candidatul pe stradă să îmi dea un pliant, mi-a sunat în poartă să se milogească să îl votez, imediat aplicăm regulile stricte pe care le-ați dorit. Chemăm forțele de ordine și urlăm ca bezmeticii că nu respectați ordinul de restricție, care nu vă pemite să vă mai apropiați de electorat, în condițiile în care nici invers nu e voie. Ce ziceți, e corect așa?

Cândva, atunci când l-ați înfruntat pe Băsescu, în prag de criză economică, mi-ați câștigat o oarecare doză de simpatie. Marinarul promitea și își punea partidul să execute o majorare de 50% pentru salariile dascălilor. În realitate le-a tăiat vreo 25%, dar am admirat că ați avut curajul să îi spuneți public că măsura nu este sustenabilă, cu riscul de a pierde voturi. El a mințit și a câștigat, iar dvs. ați pierdut. Acum, rolurile s-au inversat. Ați devenit ceea ce tocmai lui îi reproșați sau poate erați la fel, iar în ultimii ani ați avut doar prilejul să confirmați.

Să nu uitați însă că nu apropierea unui cameraman vă face imaginea praf, ci prostiile pe care le faceți, care pot fi filmate și scrise, indiferent de distanță, ca în cazul de față...

tariceanu_27185200.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Politic
  • Vineri, 15 Februarie 2019
  • De Mihai Popescu

Drumul spre barajul Paltinu va fi reparat

Viceprimarul (PMP) Municipiului Câmpina, Adrian Pițigoi, a anunțat că anul acesta va începe reabilitarea DJ 102I, tronsonul spre barajul Paltinu. Potrivit viceprimarului Adrian Pițigoi, Șoseaua...

Național
  • Joi, 14 Februarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

Alocațiile copiilor cresc de la 84 la 150 de lei

Alocatiile copiilor se vor dubla, de la 84 de lei la 150 de lei, dupa ce parlamentarii au votat, joi, un amendament PNL in acest sens la Legea bugetului de stat. Totodata, alocatiile pentru copiii de...