WhatsApp Image 2018-06-14 at 15.22.59.jpeg

Întrunită în ședință la Sinaia, Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților a dezbătut astăzi și proiectul autostrăzii Comarnic-Brașov, demarat pe hârtie încă din 2002.

Prezent la ședință, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a anunțat că statul român se pregătește să renunțe la unitatea de proiect administrată împreună cu Banca Mondială pentru pregătirea documentației autostrăzii Comarnic-Brașov în vederea organizării licitației de execuție!

”Acest acord cu Banca Mondială, anunțat de fostul premier Tudose în 2017 , ca fiind soluția salvatoare identificată pentru concretizarea acestui proiect major de infrastructură rutieră determină ca proiectul autostrăzii să fie reluat de la zero într-o formulă de parteneriat public-privat. În acest context, sunt foarte curios cu privire la perspectivele acestui proiect, dar mai ales la șansele lui de implementare într-un orizont de timp cât mai apropiat!”, a declarat deputatul PNL, Lucian Bode, președintele comisiei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În opinia deputatului liberal, singura șansă ca termenul avansat de guvernanți pentru acest tronson de autostradă, anul 2025, să fie unul realist, este atragerea de fonduri europene și numai contractul de mentenanță să facă obiectul unui parteneriat public-privat. 

”Potrivit studiilor de trafic, se pot atrage din taxe doar 30 de milioane de euro anual. În condițiile în care valoarea investiției este de 1,8 miliarde de euro numai accesarea fondurilor europene rămâne o soluție viabilă pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Brașov”, a completat deputatul Bode.

Acesta susține că va iniția și un proiect de lege prin care primăriile să se poată asocia cu consiliile județene pentru a putea repara drumurile naționale care traversează localitățile.

Prezent la ședință, deputatul Georrge Ionescu, secretar general adjunct al PNL, a declarat: ”Prahova este cel mai industrializat județ din țară și are nevoie de o infrastructură rutieră modernă, prin care să menținem în zonă capacitățile de producție ale companiilor multinaționale”.

La această ședință au participat deputații din comisia de transport, primarii din Bușteni, Comarnic, Vălenii de Munte și Valea Doftanei, președintele CJ Prahova și prefectul de Prahova.

 

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.