traian-basescu4c2f497abc01.jpg

Traian Băsescu, unul dintre cei mai controversați politicieni români, a anunțat că se va retrage din politică la finalul acestui mandat. 

Iubit în anuminte momente de unii dintre români, dar detestat în aceeași măsură de alții, Băsescu este unul dintre cei mai longevivi politicieni, prezent pe această scenă încă din 1990. 

Președinte-jucător, Băsescu a șocat în repetate rânduri prin deciziile pe care le-a luat, supraviețuind suspendărilor și demiterilor încercate de adversari.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Se pot scrie cărți despre acest personaj, politician, primar, ministru, președinte, premier sub acoperire, decapitator al adversarilor politici, marinar umorist, dansator pe mese, iubitor de excursioniști în Costa Rica, creator de sistem de justiție, pe care a încercat să îl transforme în sistem represiv, victimă a propriilor creații, tăietor de salarii și pensii... 

Cu certitudine, se vor spune multe despre Traian Băsescu, însă cât va mai fi pe scena politică, va mai avea ocazia să facă valuri. În cea mai recentă emisiune televizată, fostul președinte al României, atrage atenția asupra a ceea ce dreapta românească știe foarte bine, dar nu vrea să recunoască: 

”M-aş referi la europarlamentare care vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta, dacă nu se găseşte o soluţie politică, pentru că vom merge fiecare cu resursele lui, încercând unii – cum e PMP - să obţină un rezultat mai bun decât la alegerile trecute. Fiecare va încerca să obţină mai mult decât data trecută, însă europarlamentarele vor fi un test formidabil şi o poză limpede a potenţialului pe care îl au partidele care se opun alianţei PSD-ALDE”, a spus Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, PNL, USR, PMP, platforma lui Dacian Cioloş ”ar trebui să facă o listă comună”.

Deocamdată partidul lui Băsescu, PMP, se dezintegrează, parlamentarii săi plecând deja spre celelalte partide. Băsescu a sesizat că nu mai poate face nimic și că a sosit momentul să dispară din politica românească. Cum ar fi, dacă peste trei sferturi din actualii politicieni ar înțelege același lucru și ar proceda în consecință?

traian-basescu4c2f497abc01.jpg


Național
  • Luni, 18 Iunie 2018
  • De Roxana Tănase

Pașapoartele electronice vor fi valabile 10 ani

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de promulgare a proiectului care prevede extinderea valabilității pașapoartelor electronice la 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta...

Național
  • Joi, 14 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Gabriel Vlase, propus la șefia SIE

Președintele României îl propune pe deputatul PSD Gabriel Vlase în funcția de director al Serviciului de Informații Externe. Klaus Iohannis a transmis o scrisoare în acest sens președinților celor...

Opinii Voxpublica
  • Miercuri, 13 Iunie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Lăsați-o în pace pe Simona!

Biata Simona… Devenită un simbol național, prin muncă, dăruire, modestie și performanță la cel mai înalt nivel, Simona Halep a ajuns, fără voia ei, în centrul unei mari mizerii. Despre performațele Simonei nu...