180327_AlexandruBusca_INQUAMPHOTOS_100ani_basarabia_romania_10.jpg

Liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă, premierul fiind acuzat de „înaltă trădare“, dar și împotriva lui Liviu Dragnea pentru divulgare de informaţii secrete.

Potrivit adevarul.ro, plângerea penală o vizează pe premierul Viorica Dăncilă pentru patru infracţiuni: uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea credinţă de informaţii preşedintelui României,  înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat.

În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, plângerea vizează doar infracţiunea de divulgare de informaţii secrete. 

Acuzațiile au fost formulate în urma scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe această temă, între Guvernul condus de Viorica Dăncilă şi preşedintele ţării, Klaus Iohannis, nu a existat un dialog.

Dăncilă şi Liviu Dragnea, şeful PSD, au fost cei care au anunţat intenţia de a muta Ambasada României din Israel.  

În replică, Liviu Dragnea a declarat: "Ce pot să comentez la prostia asta, totuşi e Ziua Erorilor, nu mă puneţi să vorbesc de oameni care sunt departe de eroi".

Reacții negative au avut majoritatea liderilor politici. Traian Băsescu a declarat că prin acest gest Orban a demonstrat că este ”sluga lui Iohannis”, iar Victor Ponta susține că un guvern trebuie schimbat numai pe cale democratică.

Cel mai dur mesaj l-a avut liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. ”Acest demers este rezultatul limitelor pe care le are, este o fază de nebunie, atunci când mintea îți joacă feste, ai astfel de momente sau este un plan mai amplu, bine pus la punct.

Nu mă pot abține să nu compar cu situația din 2015, când Victor Ponta a fost presat cu o plângere penală, care la început mi s-au părut puerile, dar ulterior presiunile au fost din ce în ce mai mari și au dus la demisia lui Victor Ponta.

Pare un scenariu asemănător cu ceea ce se întâmplă asta. Vom vedea în următoarele zile dacă lucrurile vor evolua pe același plan de preluare ilegitimă a puterii. Și în 2015 aveam o majoritate stabilă în Parlament, dar ne-am trezit cu Dacian Cioloș”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Miercuri, 16 Ianuarie 2019
  • De Andra Ilie

Decizia CCR privind presemnalizarea radarelor

Presemnalizarea dispozitivelor radar instalate pe autovehicule staţionare sau pe suporţii amenajărilor rutiere şi a dispozitivelor radar tip pistol aduce atingere prevederilor constituţionale şi...