dragnea-gadea.jpg

Liviu Dragnea a susţinut, marţi seară, la Antena 3, că înaintea alegerilor din partid din 2015, când a candidat pentru funcţia de preşedinte interimar, Gabriel Oprea i-a spus că "a vorbit cu statul de drept", care i-a transmis că Valeriu Zgonea trebuie să fie numărul unu în partid, iar el numărul doi, după care a fost chemat de Oprea într-un restaurant, iar acesta i-a comunicat că a vorbit cu statul de drept, care ar fi fost de acord ca el să conducă PSD. El a mai susţinut că Oprea i-ar fi spus că cel cu care a vorbit era Florian Coldea.

Fostul ministru Gabriel Oprea a scris pe Facebook, săptămâna trecută, că au existat multe momente în care faptul că a apelat la sprijinul său i-a fost de mare ajutor lui Liviu Dragnea, ajutor care "a fost decisiv pentru destinul lui politic si chiar personal".

Oprea a dat ca exemplu anul 2004, când el era ministru al Administraţiei, iar Dragnea i-a cerut să-l ajute să devină şeful preşedinţilor de Consilii Judeţene din PSD şi 2015, când i-a cerut sprijinul pentru a deveni preşedintele PSD.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a răspuns lui Oprea, marţi seară, subliniind că "trebuie să spună ce s-a întâmplat atunci".

"Domnul Oprea a spus că m-a ajutat pe mine să devin preşedintele interimar al partidului în 2015. Îmi pare rău că s-a dus pe subiectul ăsta. Trebuie să spun ce s-a întâmplat atunci. 

Eu îmi dădusem demisia din funcţie, era luni după-amiază, peste două zile, miercuri, urma Comitetul executiv în care membrii Cex-ului trebuia să aleagă preşedintele interimar. Şi domnul Oprea mi-a zis: am înţeles de la statul de drept că Zgonea trebuie sa fie numărul unu la partid şi tu numărul doi, eu cu tine o să conducem şi Zgonea o să fie aşa.

I-am spus: Gabi, nu ştiu ce ai înţeles tu, dar eu miercuri voi candida şi cred că voi fi ales preşedinte interimar al PSD. Îmi răspunde: Păi nu se poate, eu nu am înţeles asta. Şi pune mâna pe telefon şi sună la statul de drept. Nu ştiu ce îi spunea cel cu care vorbea, dar el îi spune: Liviu nu ştie nimic din ce mi-aţi spus voi mie, adică el candidează şi zice că va şi câştiga. Eu vin cu el la voi. Şi eu zic: stai puţin, eu nu merg nicăieri, mi-ai zis că vrei să vorbim, am vorbit, ţi-am zis că o să candidez, cred că o să câştig, nu ştiu ce ai vorbit, cu cine ai vorbit.

Mi-a zis că a vorbit cu Coldea la telefon" a conchis Dragnea.

Seria dezvăluirilor a continuat cu povestea relației pe care Victor Ponta o avea cu deja celebrul stat paralel, locul unde se insinuează că se decide soarta româniei, indiferent de rezultatul votului, indiferent de tipul de scrutin.

Dragnea a mai susținut că vor începe foarte mulți să vorbească, însă nu a adus nicio probă care să dea credibilitate spuselor sale.

Cele mai interesante și grave afirmații ale șefului PSD, fac referire la intenția acestuia de a modifica o serie de legi care vor atrage după sine modificări structurale în funcționarea statului român. Tehnic, Dragnea are posibilitatea să facă orice, pentru că deține puterea legislativă, iar problemele sale cu legea vor trena ani buni, timp suficient pentru orice modificare își dorește să facă.

sursa declarații: a3


Opinii Voxpublica
  • Miercuri, 13 Iunie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Lăsați-o în pace pe Simona!

Biata Simona… Devenită un simbol național, prin muncă, dăruire, modestie și performanță la cel mai înalt nivel, Simona Halep a ajuns, fără voia ei, în centrul unei mari mizerii. Despre performațele Simonei nu...