fbpx

pnl-41.jpg

Trageți aer în piept și încercați să digerați ceea ce urmează. Explicația halucinantă a inițiatorului unui proiect de lege: eu l-am făcut, eu nu-l mai recunosc, dar îl votez.

Deputatul PNL Corneliu Olaru, iniţiatorul proiectului de lege privind pensiile speciale ale aleşilor locali, susţinut de parlamentari de la toate partidele, cu excepţia USR, a anunţat marţi că PNL îşi retrage semnăturile, afirmând că liberalii susţin oricum majorarea pensiilor mici.

Conform news.ro, deputatul a anunţat că el îşi retrage semnătura, dar va vota proiectul, deoarece nu îl lasă sufletul să fie împotriva aleşilor locali.

„Cred că s-a înţeles greşit şi vorbea cineva de pensii speciale. Eu n-am depus un proiect cu privire la pensiile speciale, era vorba de o indemnizaţie de mandat de limită de vârstă.

Eu am zis că Liga aleşilor locali din România a susţinut mult şi, de fapt, pe bună dreptate, că ei au nişte pensii foarte mici.

Eu să ştiţi că n-am ştiut decizia BEx al PNL, am depus-o (iniţiativa legislativă – n.r.) înainte de decizie. Noi, PNL, susţinem anumite pensii speciale la militari, la magistraţi, aşa cum îşi doreşte şi UE, însă, că am depus un proiect eu în calitate de fost primar, actualmente parlamentar, l-am depus la solicitarea primarilor din România.

Dacă ştiam de BEx cred că nu depuneam în forma în care l-am depus. Să nu se creadă că PNL nu este de acord cu majorarea pensiilor. Sunt atâtea inechităţi cu privire la pensionari şi cred că, atunci când vom iniţia un nou proiect de pensie, vom începe cu pensiile cele sub 1.000 de lei şi ne vom duce şi la pensiile aleşilor locali”, a declarat deputatul PNL Corneliu Oral, iniţiatorul proiectului, citat de news.ro

Acesta susţine că el a propus o majorare de 0,25%, dar, de fapt, este de 25%.

Cu toate că a anunţat că PNL îşi retrage semnăturile, iniţiatorul spune că el o va vota.

„Eu, ca persoană, voi vota pentru. Ca deputat am şi eu dreptul la o opţiune personală. Chiar dacă contravine (deciziei PNL – n.r.), nu mă lasă sufletul să fiu împotriva aleşilor locali. Mi-am retras-o ca să respect decizia BEx”, a adăugat acesta.

În traducere liberă, deputatul PNL Corneliu Olaru a inițiat proiectul de lege, de pe care acum își retrage semnătura, ca și când proiectul ar fi al nimănui, apărut din senin, dar pe care îl va vota, de băiat bun și milos ce este. 

În altă ordine de idei, aleșii locali chiar au nevoie de pensii speciale? Cu se sunt ei mai presus de ceilalți români, în majoritate muritori de foame, cu pensii mizerabile? Pentru a avea o pensie specială, trebuie mai întâi să o meriți, însă la cum arată cele mai multe localități din România, aleșii locali ar trebui să vină cu bani de acasă, pentru a-i despăgubi pe contribuabili.

Și din nou nu vom avea opoziție... sau alternativă la guvernare... sau o țară condusă de oameni sănătoși la cap...

sursa declarație news.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg