pnl-41.jpg

Trageți aer în piept și încercați să digerați ceea ce urmează. Explicația halucinantă a inițiatorului unui proiect de lege: eu l-am făcut, eu nu-l mai recunosc, dar îl votez.

Deputatul PNL Corneliu Olaru, iniţiatorul proiectului de lege privind pensiile speciale ale aleşilor locali, susţinut de parlamentari de la toate partidele, cu excepţia USR, a anunţat marţi că PNL îşi retrage semnăturile, afirmând că liberalii susţin oricum majorarea pensiilor mici.

Conform news.ro, deputatul a anunţat că el îşi retrage semnătura, dar va vota proiectul, deoarece nu îl lasă sufletul să fie împotriva aleşilor locali.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Cred că s-a înţeles greşit şi vorbea cineva de pensii speciale. Eu n-am depus un proiect cu privire la pensiile speciale, era vorba de o indemnizaţie de mandat de limită de vârstă.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Eu am zis că Liga aleşilor locali din România a susţinut mult şi, de fapt, pe bună dreptate, că ei au nişte pensii foarte mici.

Eu să ştiţi că n-am ştiut decizia BEx al PNL, am depus-o (iniţiativa legislativă – n.r.) înainte de decizie. Noi, PNL, susţinem anumite pensii speciale la militari, la magistraţi, aşa cum îşi doreşte şi UE, însă, că am depus un proiect eu în calitate de fost primar, actualmente parlamentar, l-am depus la solicitarea primarilor din România.

Dacă ştiam de BEx cred că nu depuneam în forma în care l-am depus. Să nu se creadă că PNL nu este de acord cu majorarea pensiilor. Sunt atâtea inechităţi cu privire la pensionari şi cred că, atunci când vom iniţia un nou proiect de pensie, vom începe cu pensiile cele sub 1.000 de lei şi ne vom duce şi la pensiile aleşilor locali”, a declarat deputatul PNL Corneliu Oral, iniţiatorul proiectului, citat de news.ro

Acesta susţine că el a propus o majorare de 0,25%, dar, de fapt, este de 25%.

Cu toate că a anunţat că PNL îşi retrage semnăturile, iniţiatorul spune că el o va vota.

„Eu, ca persoană, voi vota pentru. Ca deputat am şi eu dreptul la o opţiune personală. Chiar dacă contravine (deciziei PNL – n.r.), nu mă lasă sufletul să fiu împotriva aleşilor locali. Mi-am retras-o ca să respect decizia BEx”, a adăugat acesta.

În traducere liberă, deputatul PNL Corneliu Olaru a inițiat proiectul de lege, de pe care acum își retrage semnătura, ca și când proiectul ar fi al nimănui, apărut din senin, dar pe care îl va vota, de băiat bun și milos ce este. 

În altă ordine de idei, aleșii locali chiar au nevoie de pensii speciale? Cu se sunt ei mai presus de ceilalți români, în majoritate muritori de foame, cu pensii mizerabile? Pentru a avea o pensie specială, trebuie mai întâi să o meriți, însă la cum arată cele mai multe localități din România, aleșii locali ar trebui să vină cu bani de acasă, pentru a-i despăgubi pe contribuabili.

Și din nou nu vom avea opoziție... sau alternativă la guvernare... sau o țară condusă de oameni sănătoși la cap...

sursa declarație news.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.