27908160_10155568068258650_3186267824448983872_o.jpg

Deputatul USR, Dan Rădulescu, a postat pe Facebook răspunsul Gărzii de Mediu Prahova privind poluarea care a atins un nivel record luna trecută la Ploiești.

Mesajul postat pe Facebook de deputatul USR de Prahova:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”În urma interpelării pe care am adresat-o deja celebrei Gărzi de Mediu prahovene, la sfârșitul lunii trecute, referitoare la depășirile amețitoare ale valorilor normale pentru particulele în suspensie, a sosit și răspunsul – că e un plan, că-s mulți factori care poluează, că s-a verificat și nu e nicio problemă, că există autorizații. 

Nu tu recunoscut de depășiri și, în niciun caz, nicio asumare de responsabilități. 
Particulele în suspensie, celebrele PM10, reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături.
Sursele antropice ale poluării cu particule în suspensie sunt:
activitatea industrială, sistemul de încălzire a populației, centralele termoelectrice. Traficul rutier contribuie la poluarea cu pulberi produsă de pneurile mașinilor, atât la oprirea acestora cât și datorită arderilor incomplete. 
La Ploiești, semnale de alarmă cu privire la poluare sunt lansate constant, deja de câțiva ani, iar în ultima vreme demersurile au devenit tot mai dese, direct proporțional cu înrăutățirea situației. 
Legea nr. 104 / 2011 prevede, pentru acest indicator, 50 ug/m3 - valoarea limită zilnică pentru protecția sănătăţii umane și 40 ug/m3 - valoarea limită anuală pentru protecția sănătăţii umane. În Prahova, la stația de la Blejoi, în noaptea de duminică, 28. 01. 2018 spre luni, 29. 01. 2018, s-a înregistrat o valoare de 188,55 µg/m³. Probabil, pentru Garda de Mediu Prahova, aceste valori nu contează...”

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

h-p-970x250.png