mihai_tudose_si_carmen_dan_73138000.jpg

Carmen Dan despre demisie: ”Guvernul e unul politic, miniştrii sunt validaţi în coaliţie, tot acolo se aprobă retragerea lor din guvern.”

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anunţat, joi seara, că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016, ea susţinând că şeful IGPR a ştiut despre implicarea acestuia în incident. Ea a prezentat şi o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei. În ceea ce priveşte demisia sa, ea a afirmat că miniştrii sunt validaţi în coaliţie, unde li se şi aprobă retragerea.

După ce, în seara precedentă, primul ministru Mihai Tudose a afirmat că a fost mințit de ministrul de Interne, Carmen Dan, acesta a spus că se așteaptă ca subaltena sa să demisioneze, pentru că nu mai poate să lucreze cu un ministru care îl minte. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La rândul ei, prin ceea ce a declarat, Carmen Dan susține că mincinosul este chiar Mihai Tudose, conferința de presă susținută declanșând o nouă criză în actuala guvernare PSD. România ajunge un bâlci politic, unde românul de rând este pe ultimul loc în prioritățile conducerii.

Zilele următoare vor aduce bătălia finală, însă efectele economice vor fi unele de durată și vor avea consecințe pe termen lung. Factura instabilității guvernamentale va fi decontată, ca de obicei, de românul de rând. 

foto rtv