24775020_10155390074568650_9074889071766486084_n.jpg

Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, a postat pe Facebook un text critic la adresa PSD-ALDE, care încearcă subordonarea politică a magistraților:

”6 decembrie. Sfântul Nicolae. Cumva, PSD-ul speră să găsească în ghete deja adoptate punctele doi și trei din ordinea de zi, cele referitoare la modificarea statutului magistraților – spre exemplu, procurorii, mai nou, ar trebui să își desfășoare activitatea sub autoritatea Ministerului Justiției (cu un ministru numit politic, ca să fie și mai clar!) ori, judecătorii și aceiași procurori, vor fi obligați să se abțină de la defăimarea, în orice mod, a politicienilor – prevedere introdusă de maestrul de ceremonii, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu.

Reamintesc că aceste două propuneri legislative nu au trecut prin comisiile permanente ale Parlamentului, ajungând astăzi, în plen, printr-o procedură deja contestată la Curtea Constituțională.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prin urmare, membrii grupurilor parlamentare USR și PNL au cerut schimbarea ordinii de zi – adică, alte puncte din cuprins să înlocuiască cele două propuneri. Ceea ce părea a fi un cadou pentru PSD – subordonarea justiției - s-a transformat într-un adevărat război pe proceduri, care l-a adus pe dl. Vlase în pragul paroxismului, ajungând să dea replici, referitoare la regulamentul Camerei Deputaților, precum ”îl respect cum vreau eu” sau, într-o discuție cu secretarul general adjunct, privitoare la avalanșa de declarații, ”băi, Georgică, cum ies din asta?”...
Între timp, zece ambasadori se află la Ministrul Justiției, unde discută cu Tudorel Toader despre echilibrul și separația puterilor în stat...”


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Marți, 25 Septembrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Explozie de cazuri de rujeolă în Prahova

Prahova ocupă primul loc într-un top al îmbolnăvirilor de rujeolă. Dintr-un total de 85 de cazuri nou confirmate în ultima săptămână la nivel național, 61 sunt în Prahova.  Potrivit Centrului...