24775020_10155390074568650_9074889071766486084_n.jpg

Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, a postat pe Facebook un text critic la adresa PSD-ALDE, care încearcă subordonarea politică a magistraților:

 

”6 decembrie. Sfântul Nicolae. Cumva, PSD-ul speră să găsească în ghete deja adoptate punctele doi și trei din ordinea de zi, cele referitoare la modificarea statutului magistraților – spre exemplu, procurorii, mai nou, ar trebui să își desfășoare activitatea sub autoritatea Ministerului Justiției (cu un ministru numit politic, ca să fie și mai clar!) ori, judecătorii și aceiași procurori, vor fi obligați să se abțină de la defăimarea, în orice mod, a politicienilor – prevedere introdusă de maestrul de ceremonii, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu.

Reamintesc că aceste două propuneri legislative nu au trecut prin comisiile permanente ale Parlamentului, ajungând astăzi, în plen, printr-o procedură deja contestată la Curtea Constituțională.

Prin urmare, membrii grupurilor parlamentare USR și PNL au cerut schimbarea ordinii de zi – adică, alte puncte din cuprins să înlocuiască cele două propuneri. Ceea ce părea a fi un cadou pentru PSD – subordonarea justiției - s-a transformat într-un adevărat război pe proceduri, care l-a adus pe dl. Vlase în pragul paroxismului, ajungând să dea replici, referitoare la regulamentul Camerei Deputaților, precum ”îl respect cum vreau eu” sau, într-o discuție cu secretarul general adjunct, privitoare la avalanșa de declarații, ”băi, Georgică, cum ies din asta?”...
Între timp, zece ambasadori se află la Ministrul Justiției, unde discută cu Tudorel Toader despre echilibrul și separația puterilor în stat...”

 

 

Publicitate - continuă să navighezi
teodal-logo-336x200.png
Continuă să citești