45984-masina-Tiseanu-Primaria-Campina_XL.jpg

Un primar din Prahova a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploiești pentru abuz în serviciu, trafic de influenţă şi instigare la săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Este vorba de Horia Tiseanu, edilul Municipiului Câmpina, care, potrivit unui comunicat al DNA Ploiești, a folosit o limuzină cumpărată de Poliția Locală în interes personal, ”decontând în perioada iulie 2010 – iulie 2015, un număr de 1.409 bonuri valorice carburant a 50 lei fiecare, în valoare totală de 70.450 lei, aferentă cantității de 12.347,4 litri carburanți”.

Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, a reacționat dur pe pagina sa de Facebook, după comunicatul DNA Ploiești:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Lista penalilor instalați comod în funcții publice se mândește cu o nouă achiziție: Horia Tiseanu, primarul în funcţie al municipiului Câmpina, a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi instigare la săvârşirea infracţiunii de delapidare, acuzat că a consumat în interes personal 12.000 de litri de benzină plătiţi din banii primăriei. Din banii publici deveniți personali, sub ochii închiși ai celor care încă îndrăznesc să creadă că marile partide politice cu tradiție pot oferi alternative viabile într-un sistem viciat, prin corupție generalizată”.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.