proteste-brasov-piata-sfatului-1990.jpg

Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, a transmis un mesaj pentru angajații Autocamioane Steagul Roșu Brașov, care, în noiembrie 1987, au protestat împotriva regimului comunist.

 

Mesajul postat pe Facebook:

14 noiembrie 1987. Angajații secției de ”matrițe” de la întreprinderea Autocamioane Steagul Roșu Brașov primesc jumătate din drepturile salariale cuvenite. 
15 noiembrie 1987, izbucnește revolta. 300 de arestări.

Astăzi, la Camera Deputaților, i-am aplaudat pe câțiva dintre miile de oameni care, în acele vremuri gri, au avut curajul de a se opune unui regim criminal.

 

N-ar trebui să uităm ce a însemnat comunismul în istoria umanității: ”Bilanţul comunist e de aflat într-o arhivă aşezată imediat după intrarea în iad, cum o iei pe prima la stînga. Din prima zi de muncă, miercuri, 7 noiembrie 1917, comunismul a dezlănţuit procedura de abolire a umanităţi: deportări de popoare, execuţii în masă, lagăre de concentrare, războaie civile, înfometare pînă la canibalism, tortură, procese înscenate cu plutonul de execuţie la uşă, îndoctrinarea copilului care îşi denunţă părinţii. Plus sacrificiul ritual al propriilor slujitori, răriţi periodic sub acuzaţia de trădare a adevărului unic.”

 

Politic
  • Marți, 20 Februarie 2018
  • De Mihai Popescu

Ploieștenii, prizonieri într-un oraș poluat

Campania derulată de USR - filiala Prahova, împotriva poluării din județ, și în special din zona Ploiești, a ajuns, zilele acestea, la punctul dezbaterii publice la care organizatorii au dorit să se...

Politic
  • Luni, 19 Februarie 2018
  • De Mihai Popescu

Deputat USR de Prahova: Examenele sunt în afara legii

Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, a reacționat pe Facebook la organizarea competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului naţional de Bacalaureat în această perioadă. ”În clipa de...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești