proteste-brasov-piata-sfatului-1990.jpg

Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, a transmis un mesaj pentru angajații Autocamioane Steagul Roșu Brașov, care, în noiembrie 1987, au protestat împotriva regimului comunist.

Mesajul postat pe Facebook:

14 noiembrie 1987. Angajații secției de ”matrițe” de la întreprinderea Autocamioane Steagul Roșu Brașov primesc jumătate din drepturile salariale cuvenite. 
15 noiembrie 1987, izbucnește revolta. 300 de arestări.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astăzi, la Camera Deputaților, i-am aplaudat pe câțiva dintre miile de oameni care, în acele vremuri gri, au avut curajul de a se opune unui regim criminal.

N-ar trebui să uităm ce a însemnat comunismul în istoria umanității: ”Bilanţul comunist e de aflat într-o arhivă aşezată imediat după intrarea în iad, cum o iei pe prima la stînga. Din prima zi de muncă, miercuri, 7 noiembrie 1917, comunismul a dezlănţuit procedura de abolire a umanităţi: deportări de popoare, execuţii în masă, lagăre de concentrare, războaie civile, înfometare pînă la canibalism, tortură, procese înscenate cu plutonul de execuţie la uşă, îndoctrinarea copilului care îşi denunţă părinţii. Plus sacrificiul ritual al propriilor slujitori, răriţi periodic sub acuzaţia de trădare a adevărului unic.”


Auto-moto
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Roxana Tănase

Accident grav pe DN1, la Nistorești

Accidentul s-a produs miercuri dimineață, pe DN1, după ce șoferul unui autoturism, care se deplasa spre Brașov, a intrat pe contrasens într-o betonieră. La fața locului s-au deplasat mai multe...