proteste-brasov-piata-sfatului-1990.jpg

Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, a transmis un mesaj pentru angajații Autocamioane Steagul Roșu Brașov, care, în noiembrie 1987, au protestat împotriva regimului comunist.

Mesajul postat pe Facebook:

14 noiembrie 1987. Angajații secției de ”matrițe” de la întreprinderea Autocamioane Steagul Roșu Brașov primesc jumătate din drepturile salariale cuvenite. 
15 noiembrie 1987, izbucnește revolta. 300 de arestări.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astăzi, la Camera Deputaților, i-am aplaudat pe câțiva dintre miile de oameni care, în acele vremuri gri, au avut curajul de a se opune unui regim criminal.

N-ar trebui să uităm ce a însemnat comunismul în istoria umanității: ”Bilanţul comunist e de aflat într-o arhivă aşezată imediat după intrarea în iad, cum o iei pe prima la stînga. Din prima zi de muncă, miercuri, 7 noiembrie 1917, comunismul a dezlănţuit procedura de abolire a umanităţi: deportări de popoare, execuţii în masă, lagăre de concentrare, războaie civile, înfometare pînă la canibalism, tortură, procese înscenate cu plutonul de execuţie la uşă, îndoctrinarea copilului care îşi denunţă părinţii. Plus sacrificiul ritual al propriilor slujitori, răriţi periodic sub acuzaţia de trădare a adevărului unic.”


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.