iohatudose-465x390.jpg

Cu doar câteva ore înaintea CEx-ului PSD, președintele Klaus Iohannis pune paie pe foc, ridicându-i la plasă premierului Mihai Tudose.

 

”Cred că premierul este de bună credinţă şi doreşte o echipă performantă. Dacă şi acest guvern ar cădea, mi-aş pune serios întrebarea dacă PSD mai poate să guverneze.” a afirmat joi, la Craiova, președintele Iohannis.

În ceea ce priveşte miniştrii cu probleme penale, a spus că nu îl interesează dacă primeşte demisii sau demiteri, dar o echipă de guvernare nu trebuie să aibă probleme de integritate. "Prezumţia de nevinovăţie funcţionează în faţa justiţiei", a argumentat el.

"Aşteptăm ca PSD să vină cu rezultate tangibile. Dacă este nevoie de o remaniere, remaniere să fie", a precizat şeful statului.

 

Klaus Iohannis a menţionat că  orice criză politică are rezultate negative şi că se vede foarte limpede că în economie a apărut o nelinişte profundă, au fost anunţate în ritm alert noi măsuri în domeniul fiscal şi că este cazul să se reintre "într-o zonă de predictibilitate şi stabilitate".

"Orice criză politică are consecinţe negative. Se vede limpede că în economie a apărut o nelinişte profundă. Au fost anunţate, într-un ritm ameţitor, de la începutul anului, noi şi noi măsuri în domeniul fiscal. Este cazul să se liniştească lucrurile, să se reintre într-o zonă de predictibilitate, pentru a permite şi mediului economic să performeze. Avem o creştere economică. Ea se datorează în bună măsură consumului, care este posibil şi datorită creşterilor salariale. Dar dacă vrem în continuare această creştere, trebuie să luăm măsuri predictibile, care aduc o dezvoltare pe termen lung", a afirmat el.

Întrebat dacă el consideră că premierul ar trebui să rămână, preşedintele a spus: "Nu văd nicio piedică, dacă se doreşte".

 

La insistenţele reporterilor legat de variante de soluţionare a actualei situaţii, preşedintele a afirmat: "Trebuie să fim serioşi aici. Dacă şi acest Guvern ar cădea, atunci cu siguranţă îmi pun întrebarea dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Nu suntem încă la acest punct", a declarat președinytele României, citat de news.ro

 

Național
  • Vineri, 16 Februarie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Tudorel Toader a venit să anunțe că... va anunța

Deși, conform legii, decizia finală nu îi aparține, ci doar propunerea de revocare a șefei DNA, Tudorel Toader era cel mai așteptat personaj, în cursul zilei de joi. Fusese chemat din Japonia pentru a-și...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești