benzina__carburant__78035500.jpg

Senatorii au respins marţi, în plen, raportul Comisiei, care cuprindea un amendament al PNL de eliminare a supraaccizei. Forma ordonanței adoptată de Guvern rămâne valabilă.

Raportul Comisiei de buget-finanţe la Ordonanţa Guvernului privind majorarea accizei la carburanţi, care prevedea eliminarea supraaccizei, a fost respins în plenul Senatului, cu 57 de voturi "împotrivă" şi 37 de voturi "pentru". 

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, anunţa că majorarea accizei va genera o scumpire de câte 0,16 lei/litru pentru toate tipurile de carburanţi - benzină cu plumb, fără plumb şi motorină. El susţinea că această majorare se produce în etape "pentru a nu crea un şoc la nivelul consumului care poate genera creşteri de preţ, automat scăderi de consum şi poate afecta bugetul de stat”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De la momentul la care a fost anunţată această măsură, preţurile carburanţilor la pompă au început să crească.

Senatorii PSD, reuniţi ulterior în şedinţă, au decis să voteze ordonanţa în forma adoptată de Guvern, adică majorarea accizei la combustibili să rămână în continuare valabilă.

La momentul deciziei privitoare la reintroducerea accize, reprezentanții PSD afirmau că neapărat prețul la pompă va crește. Era însă evident pentru toată lumea că aceasta va fi consecința. Seria minciunilor continuă, iar pentru acestea plătesc toți românii, nu doar cei puțini care au beneficiat de majorări salariale.