Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

delia-iordache.jpg

Copiii politicienilor români ajung să ocupe posturi importante în instituții publice, modul în care au fost angajați trezind numeroase semne de întrebare.

Cele mai recente cazuri sunt cele ale premierului și miniștrilor din guvernul Tudose, potrivit euractiv.ro. Astfel, pentru Ionuț Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, Senatul Universității Al.I. Cuza din Iași a modificat prevederea care îl împiedica să se angajeze pe postul de asistent universitar.

Din categoria copiilor de miniștri ajunși în funcții înalte face parte și fiica fostului ministrul al Justiției, Florin Iordache. Delia Iordache este angajată de la începutul acestui an la Cancelaria BNR, care se ocupă de Muzeul Băncii Centrale, de proiectele de educaţie financiară, de relaţiile cu publicul ale Băncii Naţionale şi de biblioteca BNR. Fiica ministrului "Altă întrebare?" a ocupat, înainte de a ajunge la banca centrală, o funcţie în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la departamentul Relaţia cu Românii de pretutindeni, 

Și Sabina Bădălău este o fată de politician care jonglează cu funcțiile plătite din bani publici. Fiica preşedintelui executiv al PSD, Nicolae Bădălău, este, din vara acestui an, angajată la protocolul Aeroportului Otopeni, acolo unde ocupă funcţia de Director al departamentului Conformare, Calitate, Siguranţă şi Mediu. Anterior, fiica baronului numărul 2 din PSD a fost angajată ca asistent manager la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în perioada 2014-2015.

Fiica premierul Mihai Tudose, Diana, pe de altă parte, nu este angajată într-una dintre instituțiile publice, însă este, încă de la vârsta de 19 ani patroana unei firme specializate în distribuţia energiei electrice. Diana Tudose este, din 2011, asociată cu 50% în Energreen Distribution SRL Bucureşti. Firma fiicei premierului Tudose are două sedii și este în stare de funcționare, dar cu toate acestea nu a declarat nici un fel de activitate de la înfiinţare până în prezent, potrivit România Liberă.


Național
  • Luni, 12 Martie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Copil bătut de un învățător din Cluj

Un învăţător din judeţul Cluj este anchetat penal după ce mai mulţi părinţi s-au plâns că le-a bătut copiii. Totul a plecat de la un băieţel de opt ani care s-a plictisit la repetiţiile pentru...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești