Scandal+%C3%AEn+Gorj%2C+unde+Victor+Ponta+apare+pe+listele+PSD+pentru+alegerile+parlamentare.+Lider+local%3A+Partidul+%C4%83sta+e+o+mafie_598620.jpg

Fostul prim-ministru Victor Ponta a afirmat, la Realitatea TV, că modificările aduse modului de calcul al pensiilor militare au fost determinate de dorinţa lui Liviu Dragnea de a determina plecarea din poliţie a unor chestori şi de cea a preşedintelui Iohannis de a provoca pensionarea unor generali din SRI.

 

”Domnul Dragnea cu doamna Dan vor să dea afară nişte chestori din poliţie, domnul Iohannis vrea să-i dea pe unii din SRI şi au spus «Domnule, nu se mai poate»”, a afirmat, luni, Victor Ponta, la realitateatv. El a argumentat că intenţia aceasta este probată şi de faptul că modificările regimului de pensionare au afectat doar pensiile militare de stat, nu şi pe cele speciale, precum ar fi magistraţii, parlamentarii, funcţionarii parlamentari, diplomaţi etc.

În plus, unii ofiţeri din poliţie au avut un regim privilegiat întrucât s-au pensionat în condiţiile vechi de pensionare şi apoi au fost reangajaţi, cumulând pensia cu salariul. ”E un chestor, domnul Ciocoiu, care a ieşit la pensie când eu am contrasemnat decizia domnului Grindeanu de a-l da afară din fucţie. A ieşit la pensie imediat şi în prima zi a guvernului Tudose a fost reangajat. Pentru că doamna Carmen Dan vrea să ţină un chestor lângă ea, modificăm o lege”, a comentat Ponta.

 

Politic
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu este ”pe făraș”

Până nu cu mult timp în urmă un om de bază în Guvern, dar mai ales în PSD, Lia Olguța Vasilescu a ajuns să suporte consecințele impotenței guvernamentale. Pentru că întârzierea adoptării legii...