mihai-tudose-psd-1-1024x683.jpg

Ca şi când nu ar fi fost suficiente acuzaţiile de plagiat pentru lucrarea de doctorat, nici CV-ul premierului nu este tocmai în regulă. Premierul desemnat Mihai Tudose scrie în CV-ul sau că în anul 2011 a fost lector universitar la Academia Națională de Informații, iar în 2013, conferențiar universitar la Academia Națională de Informații. Ambele informații sunt false.

 

Academia Națională de Informații a SRI contrazice informația din CV-ul premierului desemnat, Mihai Tudose, potrivit căreia ar fi fost lector și conferențiar universitar la această instituție. Biroul de presă al Academiei a transmis, într-un răspuns oficial pentru PressOne, că "domnul Mihai Tudose nu a fost încadrat niciodată la Academia Națională de Informații și nu a predat în cadrul Academiei nici ca profesor asociat".

A participat însă la un concurs pentru o poziție de conferențiar universitar, dar fără să solicite încadrarea ulterioară pe un post didactic, mai transmite biroul de presă. Mihai Tudose nu neagă cele transmise de Academia Națională de Informații SRI, dar nici nu explică inadvertențele din CV.

 

"Da! E corect ce spune Academia. Am luat titlul în vara lui 2014, iar materia era pentru 2015. Între timp am intrat în Guvern în decembrie 2014 și nu am mai mers să predau, fiindcă am considerat că nu le pot face pe ambele în același timp. Nu aveam timpul fizic necesar. Tocmai de aceea, nu se regăsește la venituri nici un leu de acolo și nici un contract de muncă. Conform uzanțelor universitare, dacă nu te prezinți la post după ce începe semestrul, se disponibilizează postul. Sunt acuzat că nu am vrut să fac două lucruri prost. Nu m-am dus să am o sursă de venituri suplimentară rămânând dedicat muncii de la minister", a declarat prim-ministrul desemnat pentru Știri pe Surse.

Premierul desemnat scrie in CV-ul sau că în anul 2011 a fost lector universitar la Academia Naţională de Informaţii, iar în 2013, conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii, potrivit Ziare.com.