grindeanu_dragnea.jpg

Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri noaptea ca nu demisioneaza de la sefia Guvernului pana cand presedintele Iohannnis nu va oferi garantii ca va desemna un alt premier de la PSD.

 

Grindeanu a respins evaluarea pe baza careia Comitetul Executiv al PSD i-a retras sprijinul politic, desfiintand concluziile si spunand ca a fost facut de Darius Valcov, care nu e membru de partid. Grindeanu a mai spus ca Dragnea a fortat eliminarea sa doar pentru ca vrea toata puterea si a confirmat ca Dragnea i-a oferit la schimb "sefia mai multor institutii ale statului" in schimbul demisiei din guvern.

In schimb, Liviu Dragnea a facut aseara, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, declaratii contradictorii despre situatia lui Sorin Grindeanu. Initial, a spus ca ar fi luat act de o presupusa demisie a acestuia, dupa care a spus ca premierul si-a conditionat demisia de plecare lui Dragnea si de numirea de catre Iohannis a uui viitor premier tot de la PSD. Mai tarziu, Dragnea a spus ca spera ca Grindeanu "sa nu se agate de procedura". Dragnea a mai anuntat ca maine conducerea PSD va face o noua propunere de premier, dar a refuzat sa spuna daca vor depune o motiune de cenzura impotriva lui Grindeanu daca acesta nu demisioneaza.
sursa: hotnews.ro