19222963_1976518429244403_3903879257427557956_o.jpg

Deputatul Roberta Anastase a participat, în calitate de Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), la Seminarul Regional pentru Europa Centrală şi de Est, organizat de Uniunea Inter-Parlamentară în parteneriat cu Camera Deputaţilor.

 

Potrivit unei postări pe Facebook a deputatului, tema seminarului a fost “ Legi eficiente pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi a fetelor” și are scopul de a aduce în atenţia publicului acest subiect extrem de sensibil pentru societatea noastră.

În prezent, violenţa împotriva femeilor nu mai este un subiect tabu sau un fenomen izolat. Luând în considerare complexitatea acestei probleme şi ţinând seama de faptul că acest fenomen este în continuare sub-raportat în majoritatea statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre, Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră consideră că strategiile de combatere a violenţei împotriva femeilor şi fetelor necesită o abordare cuprinzătoare, bazată pe măsuri de prevenire şi asistenţă şi pe iniţiative menite să modifice atitudinile şi normele sociale care perpetuează violenţa bazată pe gen.

”Este necesar să reflectăm asupra modului în care putem transforma, împreună, cuvintele în acţiuni reale. Este responsabilitatea noastră, ca parlamentari, să adoptăm şi să consolidăm cadrul legislativ astfel încât să putem atinge toate obiectivele Agendei 2030, cu precădere cel referitor la eliminarea tuturor formelor de discriminare şi violenţă împotriva femeilor şi fetelor ”, a punctat deputatul Anastase.