image-2017-05-16-21768774-46-firea-grindeanu-primii-topul-increderii.png

Vă spune ceva un sondaj având ca subiect topul încrederii în politicieni şi partide? Sub rezerva că "viaţa bate filmul", iată care sunt rezultatele sondajului publicat de Avangarde, institut condus de sociologul Marius Pieleanu.

 

Dacă mâine ar avea loc alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis ar obţine 40%, Gabriela Firea 44% însă 16% dintre cei intervievaţi declară că nu sunt decişi, arată barometrul lunar realizat de Avangarde. Sondajul a fost realizat in perioada 3 - 12 mai prin metoda CATI (interviuri telefonice), pe un eşantion de 800 de oameni, având o marja de eroare de 3, 47%. “Având în vedere procentul mare de nehotărâţi, este posibil orice rezultat, fie Iohannis câştigător, fie Firea”, a explicat pentru HotNews.ro sociologul Marius Pieleanu, directorul Avangarde.

Potrivit sondajului, la intrebarea “ce parere aveti despre urmatorii”, despre Gabriela Firea 59% declara ca au o parere buna, pe locul doi se plaseaza Sorin Grindeanu cu 48%, pe trei Klaus Iohannis cu 47%, pe patru Calin Popescu Tariceanu cu 44% iar pe cinci Victor Ponta cu 39%. Tot la capitolul incredere Dacian Ciolos este cotat cu 35%, Traian Basescu cu 22%, Nicusor Dan cu 21% iar Raluca Turcan cu 18%.

Deşi nu apare în sondaj, potrivit informaţiilor HotNews.ro Liviu Dragnea a scăzut semnificativ la capitolul încredere, fiind cotat cu doar 25%.