anastase_roberta.jpg

Demersurile Robertei Anastase privind sensibilizarea factorilor de decizie pentru a trece la acțiuni în ceea ce privește combaterea poluării din Ploiești continuă.

După intervenții în Parlament pentru sensibilizarea decidenților politici și apeluri adresate Grațielei Gavrilescu, ministru al Mediului la al doilea mandat, deputatul ploieștean a trecut astăzi la o nouă etapă.

 

Citește și Deputatul Roberta Anastase solicită măsuri împotriva poluării

În absența unor acțiuni concrete fie ale ministrului, fie ale ministerului, fie ale instituțiilor subordonate, Roberta Anastase a început o campanie de informare a principalilor agenți economici din Ploiești și zona limitrofă.

Printr-o scrisoare trimisă prin intermediul cabinetului parlamentar, deputatul îi informează pe aceștia că pot accesa fonduri ale Ministerului Mediului pentru a se dota cu mijloace și echipamente de măsură și control a poluării. „ ... aceste fonduri pot fi accesate inclusiv pentru dotarea cu instrumente de măsură a poluării omologate și ale căror măsurători sunt acceptate de către instituțiile de control din subordinea Ministerului. Astfel, dumneavoastră puteţi contribui direct la reducerea drastică a poluării oraşului prin identificarea corectă a poluatorilor reali” le transmite Roberta Anastase managerilor și acționarilor firmelor prin intermediul acestei scrisori

sursa: comunicat de presă al Departamentului Comunicare al Cabinetului Parlamentar Roberta Anastase,