- Publicitate -

Deputatul Marian Săniuţă regretă plecarea chestorului Sorin Oprea de la comanda IJP Prahova

Data:

Distribuie articolul:

chestor_sorin_opreaDeputatul independent Marian Săniuţă a transmis o declaraţie politică privind plecarea plecarea chestorului Sorin Oprea de la comanda IJP Prahova, informaţie publicată în premieră AICI. Iată textul declaraţiei:
“De ceva timp, unii, avizaţi nevoie mare, prezic înlocuirea la comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a domnului chestor SORIN OPREA cu un alt ofiţer. S-au dat nume, se poartă discuţii prin toată blogosfera, s-au pus pariuri, aşa cum, probabil, şi-au dat mâna şi mulţi din interlopii locului, cu conexiuni prin lumea politică, pentru a scăpa de primul poliţist al judeţului nostru.
Trebuie să recunosc că mi s-a părut la început o glumă proastă sau, în cel mai rău caz, un AVERTISMENT pentru profesionistul care a reuşit, într-un timp scurt, să umple arestul cu oameni fără de lege. Bilanţul pe 2010 al poliţiei prahovene este unul pozitiv, luând în consideraţie situaţia operativă la nivel naţional şi contextul finanţării activităţii poliţieneşti. De aceea, am înclinat să merg la început pe ideea unui avertisment pentru chestorul SORIN OPREA.
Legea privind Statutul Poliţistului prevede clar condiţiile în care au loc promovările sau sancţionările, iar despre eventualele rezultate ale unui control de la nivel central, care să reliefeze neajunsuri la nivel managerial, nu a fost vorba. Un timp m-am gândit că domnul chestor SORIN OPREA doreşte să părăsească conducerea IJP PRAHOVA întrucât nu doreşte să-şi lege numele de restructurarea efectivului din subordine, o premieră după 1989. M-am gândit că experienţa sa în domeniul combaterii traficului de droguri este necesară la nivel central dar,din păcate, AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG nu a fost încă reînfiinţată, iar procesul de operaţionalizare va dura un timp. Se pare că nici aceasta nu este cauza plecării acestui bun ofiţer.
In opinia mea, mandatul scurt al chestorului SORIN OPREA la conducerea poliţiei prahovene a fost unul foarte bun, ce a dat dreptate celor care l-au rechemat în rândul cadrelor active şi apoi l-au propus pentru gradul de chestor al POLIŢIEI ROMÂNE.
Nu greşesc afirmând că prestaţia acestui profesionist a fost una de excepţie, printre cele mai bune ale unor inspectori şefi din judeţul PRAHOVA.
Şi totuşi, de ce pleacă domnul SORIN OPREA de la conducerea poliţiei prahovene? Simplu: pentru că a deranjat un cerc de păpuşi MATRIOŞKA. iar acestea îl vor cât mai departe de ele şi de interesele lor, pentru că aceste personaje nocive nu concep să nu aibă controlul total în judeţ, cu pretenţia de a împărţi solomonic dreptatea.
Politizarea excesivă a structurii poliţieneşti este una din marile pierderi pe care le înregistrăm în urma demilitarizării acestei instituţii, iar oameni competenţi, imparţiali, oneşti, sunt împinşi la o parte sau chiar afară din system, pentru simplul motiv că îşi fac datoria respectând legea, jurământul făcut şi deontologia profesională.
Plecarea domnului SORIN OPREA de la comanda IJP PRAHOVA este o pierdere atât pentru subordonaţii săi, cât şi pentru  cetăţenii acestui judeţ,dar sunt convins că victoria de etapă a MATRIOSCELOR se va dovedi efemeră şi se va intoarce împotriva celor ce şi-au dat mâna, şi nu numai, pentru îndepărtarea unui specialist apreciat chiar de FBI. Aceasta este una din dramele oamenilor de excepţie ai acestui judeţ multpreaapropiat de BUCUREŞTI: atunci când nu pot fi agăţaţi şi şantajaţi pentru a deveni executanţi docili ai ordinelor unui cerc MATRIOŞKA,  sunt pur şi simplu promovaţi, căci principiul comunist  cine nu e cu noi e împotriva noastră se aplică cu acuitate.
Vă mulţumesc, domnule chestor, pentru modul cum v-aţi făcut datoria, regret ceea ce nu aţi fost lăsat să faceţi şi vă doresc mult succes în noua funcţie pe care veţi fi promovat!
Sunt succese care te înjosesc şi înfrângeri care te înalţă spunea Nicolae IORGA, şi aceasta este acum situaţia din poliţia prahoveană! După modelul promovării şi a chestorului DAMIAN MICLEA în 2003, afirm, fără a greşi, că istoria se repetă. Din păcate…Iar MATRIOŞKA zâmbeşte din nou,  chiar  de  Ziua POLIŢIEI  ROMÂNE! Nu aveţi imaginea unui “deja-vu?
P.S. De unde ştiau cei care prevesteau plecarea domnului  inspector şef ?

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

UPDATE-Lista primarilor aleși în localitățile din Prahova. Rezultate alegeri locale 2024

Observatorul Prahovean a publicat în timp real rezultatele numărătorii...

Observatorul Prahovean, lider de audiență în ziua votului la alegerile locale 2024

Observatorul Prahovean a fost lider de audiență în Prahova...

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploiești (surse)

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile...

Sinteza „realizărilor” primarului Andrei Volosevici, la final de mandat 2020-2024

La final de campanie electorală ne-am propus să prezentăm...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -