17761246_813873008767930_8088995829417870841_o.jpg

În urma dezbaterilor sub titlul ”Sănătatea Prahovei, timpul pentru restart” organizate de observatorulph.ro, ph-online.ro și actualitateaprahoveana.ro, deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu a adresat ministrului Sănătăţii, prima interpelare pe tema infecțiilor nosocomiale.

 

Mesajul postat pe Facebook de deputatul Bozianu:

”Aşa cum m-am angajat în grupul de lucru privind identificarea şi implementarea soluţiilor de ameliorare a crizei din sistemul sanitar prahovean, i-am adresat, astăzi, ministrului Sănătăţii, prima interpelare. Iată textul acesteia:
Domnule ministru, 
Infecțiile nosocomiale constituie una din problemele grave ale sistemului de sănătate din România. În prezent, potrivit profesioniștilor care lucrează în sistem, atât la nivel de management al spitalelor, cât și în efectuarea actului medical propriu-zis, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cauzate de aceste bacterii, unitățile spitalicești nu au capacitatea de a acoperi, din bugetul alocat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, costurile de tratament pentru persoanele infectate nosocomial.
Ce soluții ați identificat până în prezent și care sunt posibilitățile ca aceste costuri să fie acoperite din fondurile Programului Național privind Infecțiile Nosocomiale?”