16997979_790093087814501_5916093229942997943_n.jpg

Într-o postare pe Facebook intitulată ”Militarii, pregătiți să apere România”, senatorul PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, promite că va susține proiectul noii legi privind statutul cadrelor militare.

 

MEsajul senatorului liberal: 

Armata României, împreună cu celelalte instituții din sistemul național de securitate, sprijinită de armatele aliaților, este pregătită să facă față evoluțiilor complexe ale mediului de securitate actual, în regiunea noastră. Aceasta este concluzia importantă desprinsă din ședința de autoevaluare a Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2016, la care am asistat astăzi alături de Președintele Iohannis, Premierul Grindeanu și de alte importante personalități din conducerea României.

 

Creșterea alocărilor bugetare pentru apărare, predictibilitatea destinării unor resurse importante pentru înzestrare, a permis demararea unor proiecte pentru achiziţia de echipamente majore, atât de necesare creșterii capacității operaționale a armatei.

În ce mă privește, voi acorda Ministerului Apărării Naționale tot sprijinul pentru revizuirea cadrului legislativ specific acestui domeniu, astfel încât acesta să devină parte a celui ce se referă la securitatea naţională. De asemenea, voi susține proiectul noii legi privind statutul cadrelor militare, cel mai important demers pe linia resurselor umane al armatei.