prahpova-ludovic-orban.jpg

Candidat la șefia PNL, fostul deputat Ludovic Orban a venit astăzi la Ploiești, pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanții liberali de la Prahova, în contextul viitoarelor alegeri organizate la nivel central. Tot la Ploiești, Orban a susținut că Dacian Cioloș este binevenit în PNL, dar și că va exista în continuare un parteneriat între liberali și Klaus Iohannis, președintele României.

Orban a vorbit despre un proiect legat de „reconstrucția Partidului Național Liberal, reconstrucția unei platforme care să reprezinte toți cetățenii români care împărtășesc valorile liberale”, dar a răspuns și la întrebările legate de modul cum privește o posibilă înscriere a lui Dacian Cioloș, fostul premier al României, în PNL.

„Este decizia lui Dacian Cioloș dacă se înscrie sau nu în PNL. În ceea ce mă privește am spus public că e binevenit. Locul lui e în PNL, pentru că de-a lungul timpului PNL l-a sprijinit pe Dacian Cioloș, chiar dacă nu a fost membru de partid”, a susținut Ludovic Orban la Ploiești, fără a uita să menționeze că Dacian Cioloș a fost sprijinit nu doar pentru funcția de premier, ci și „când a fost ministrul agriculturii și când a fost comisar european”. „M-aș fi bucurat foarte mult dacă s-ar fi înscris în PNL înainte de alegerile parlamentare, pentru că ăla era momentul potrivit,  și dacă ar fi candidat ca și premier, ca membru al PNL, și ca reprezentant în comunicarea publică în PNL”, a susținut Orban. 

Cât privește viitoarea relație cu Klaus Iohannis., președintele României, în contextul unei viitoare câștigări a șefiei PNL, Orban a susținut că „între PNL și Klaus Iohannis este un parteneriat evident. Noi ne-am angajat în campania electorală din 2014, atunci când a fost ales Klaus Iohannis, să punem în practică un proiect și suntem angajați în fața cetățenilor pentru a susține punerea în practică a acestui proiect”, a susținut Orban.

Congresul PNL va avea loc pe 17 iunie, iar până la această dată și-a mai anunțat candidatura la șefia PNL Cătălin Predoiu.