parlamentari-fosti.jpg

Mulți dintre foștii parlamentari de Prahova au renunțat la viața publică și, mărturisesc ei, nu vor să mai fie sub lumina reflectoarelor. Continuăm să vă prezentăm astăzi meseriile pe care le au foștii deputați și senatori de Prahova, precum și planurile acestora de viitor.

Din start trebuie să vă mărturisim că mulți dintre foștii parlamentari ai Prahovei au renunțat la viața publică. Unii chiar și-au închis paginile de socializare și și-au schimbat numerele de telefon. Deputatul Andrei Sava (PSD) ne-a mărturisit că nu mai dorește să facă comentarii în spațiu public. „Am să vă rog să îmi respectați dorința de a nu face comentarii pe această temă”, a susținut fostul deputat de Prahova. Sava s-a aflat în urmă cu puțin timp în centrul atenției publice după ce a postat pe pagina de socializare un comentariu legat de protestele din București. „Felicitări sutelor de mii de romani care au ieșit în piețe și pe străzi înfruntând frigul și care au făcut posibilă aceasta victorie a dreptății! Mulțumiri Președintelui României Klaus Iohannis pentru poziția corectă avută și implicare! Mulțumiri magistraților români care au ales să lupte și să nu cedeze în fața presiunilor unor politicieni nocivi! Recunoștința oficialilor SUA, Germaniei și celorlalte state europene pentru sprijinul acordat romanilor și României de a își menține parcursul democratic!”, a fost postarea făcută de Andrei Sava pe o rețea de socializare, pe 4 februarie, comentariu care i-a atras critici din partea președintelui PSD Prahova, Bogdan Toader, ba chiar și amenințarea că va fi exclus din partid. Deși multă vreme s-a vehiculat în spațiul public că Sava va candidat la alegerile din 2016 pentru un nou mandat de parlamentar, în momentul depunerii candidaturilor la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 31 acesta nu mai figura pe lista PSD.

Citește și: Toader cere excluderea din PSD a lui Andrei Sava din cauza unei postari pe Facebook

Fostul senator Augustin Mitu este un alt membru PSD care nu a mai candidat la alegerile din decembrie 2016. În mandatul său de senator a avut 68 de inițiative legislative, concretizate în 13 legi promulgate, și peste 100 de luări de cuvânt în plenul Senatului. Pentru scurtă perioadă de timp a deținut funcția de vicepreședinte al Senatului. Curios, cu o lună înainte de alegerile din decembrie 2016 în spațiul public a fost vehiculată informația că Mitu va candida la un post de deputat. Surpriza mare a fost însă la depunerea listelor de candidaturi, când fostul senator nu se mai regăsea pe listă. Absolvent al Academiei de Studii Economice, Augustin Mitu a obținut un doctorat în Marketing și este licențiat în Administrație Publică în urma absolvirii Facultății de Litere și Științe din cadrul UPG Ploiești.

„A fost decizia mea de a nu mai candida, pentru că am considerat că a venit timpul să aloc o importanță și mai mare familiei, care, pot spune, a fost vitregită la acest capitol pe perioada mandatului de senator. În momentul de față predau la Universitatea Petrol și Gaze, specializarea Marketing”, ne-a declarat Augustin Mitu, care a recunoscut că, dată fiind experiența acumulată de-a lungul timpului, încă sunt cetățeni care îi solicită opinia.

Citește și: Ce fac acum foștii parlamentari de Prahova? Meseriile practicate (I)

Fostul deputat Virgin Guran (PNL) susține că în momentul de față este manager de firmă. În ultima perioadă a fost invitat la mai multe emisiune televizate și recunoaște că intenționează să candideze la o funcție în Biroul Național al PNL. „Sunt încă foarte mulți cetățeni care îmi solicită opinia cu privire la anumite aspecte legislative. Pe plan politic intenționez să candidez la funcția de membru al Biroului Național al PNL, la Congresul din 17 iunie. Mi-am exprimat public susținerea pentru Ludovic Orban”, a susținut fostul deputat Virgil Guran.

Fostul deputat Mircea Roșca (PNL) nu a dorit însă să comenteze în vreun fel despre meseria pe care o practică, precizând că își desfășoară în mediul privat, fiind de profesie economist.

În schimb, fostul senator PNL Ion Luchian, care a avut în legislatura trecută 188 de luări de cuvânt și 21 de interpelări, ne-a mărturisit că în momentul de față este medic primar la Secția Boldescu a Spitalului Județean, meserie la care nu a renunțat nici pe perioada mandatului când a fost senator. „Sunt Capricon și prin urmare, ca orice capricon, muncesc. În plan politic doresc să candidez la funcția de membru al Biroului Județean al PNL Prahova”, a declarat fostul senator, recunoscând că, atât în perioada în care a fost parlamentar, dar și acum, cele mai multe întrebări din partea cetățenilor au vizat domeniul în care profesează: Sănătatea.

(Va urma)