dumitrescu-iulian.jpg

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a postat pe Facebook o comparație între PIB-ul județului și cel al Republicii Moldova.

 

”PIB-ul judeţului Prahova poate fi comparat cu PIB-ul Republicii Moldova, cu toate că populaţia judeţului Prahova este de trei ori mai mică decât prietenii noştri din Republica Moldova...” a fost mesajul lideului PNL Prahova.

PIB-ul judeţului Prahova a fost, anul trecut, de 26,30 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 3,54% din PIB-ul României, arată datele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova (CCI). 

 

„Este un indicator enonomic care situează judeţul Prahova în topul judeţelor din punct de vedere economic, din România, lucru care ne dă o undă de speranţă şi de optimism şi pentru viitor. Din acest punct de vedere, ca şi cifră, PIB-ul judeţului Prahova este de peste 8000 de euro pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă locul cinci la nivel naţional”, a declarat pentru Mediafax preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu, citat de Ziarul Financiar și preluat de deschide.md.