Instanța decide astăzi arestarea în lipsă a lui Sebastian Ghiță

sebi ghita

sebi ghita

A trecut o săptămână de când Sebastian Ghiţă a dispărut fără urmă. Magistraţii trebuie să discute astăzi contestaţia formulată de procurorii DNA după ce lui Sebastian Ghiţă i-a fost ridicată interdicţia de părăsire a ţării din cadrul controlului judiciar pe cauţiune- o cerere depusă înainte ca poliţiştii să-i piardă urma.

Ultima dată când a fost văzut, Sebastian Ghiță a reuşit să fugă de sub nasul echipajului care îl fila. De atunci, el nu a mai trecut nici pe la poliţie, nici pe la procurori, cum era obligat de controlul judiciar, impus în ancheta cazului Ponta-Blair.

Dacă nu vine nici azi în faţa instanţei, judecătorii pot decide arestarea lui în lipsă, ceea ce i-ar putea provoca pierderi uriaşe. Cauţiunea de 60 de milioane de lei pe care Sebastian Ghiţă a plătit-o ar putea ajunge la bugetul de stat.

Termenul la care urma să fie judecată contestaţia DNA după ce lui Sebastian Ghiţă i-a fost ridicată interdicţia de a părăsi ţara a fost preschimbat de două ori, precizează News.ro.

Iniţial, instanţa supremă a stabilit pentru 30 ianuarie 2017 termenul de judecare a contestaţiei DNA, dar procurorii au cerut schimbarea termenului, pentru ca solicitarea să fie soluţionată mai repede.

Instanţa a admis, în 23 decembrie, solicitarea şi a stabilit noul termenul de judecată în 5 ianuarie 2017. Ulterior şi acest termen a fost preschimbat, fiind fixat pentru marţi la ora 12.00.

În dosarul în care Sebastian Ghiţă, foştii şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul şef al IPJ Prahova Viorel Dosaru şi fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova Constantin Ispas sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în 16 decembrie, cererea fostului deputat de ridicare a interdicţiei de părăsire a ţării „fără încuviinţarea organului competent”, aceasta fiind una dintre obligaţiile din cadrul controlului judiciar. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată atunci de procurorii DNA Ploieşti la Completul de cinci judecători al ICCJ. 

Așadar, Sebastian Ghiţă nu poate pleca din ţară fără acceptul procurorilor pentru că decizia, până la judecarea contestaţiei, nu este definitivă.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale și este urmărit penal în alte două.

El a fost ales deputat din partea PSD în 2012. În acest an, a candidat pentru un nou mandat de parlamentar din partea PRU, însă acest partid nu a trecut pragul electoral, astfel că nu a intrat în Parlament. 
sursa: digi24.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău