rezultate sondaj observatorul Page 5

Cu două săptămâni înainte de ziua votului, comunitatea Observatorulph.ro a votat. Rezultatele sondajului efectuat în perioada 21 – 25 noiembrie relevă ceea ce știam deja: că suntem o comunitate matură, implicată social, cu o foarte echilibrată distribuire a opțiunilor politice printre membri.

 

La sondajul care a fost organizat după principiul un calculator – un singur vot au participat 1.576 de persoane. Au fost înregistrate doar voturile persoanelor cu domiciliul în Prahova și Ploiești, care au declarat că vor merge la vot. Prima observație este că peste 90% dintre cei care ne citesc și-au cristalizat deja opțiunea de vot, doar 10% dintre ei declarând că încă nu s-au decis cu ce partid vor vota.

rezultate-sondaj-observatorul Page 1

 

rezultate-sondaj-observatorul Page 2 1

Prezența la vot estimată pentru județului Prahova relevată de sondaj este de 33.88%, în timp ce în Ploiești și-au exprimat intenția de a  merge la vot 32,5% dintre respondenți.  La nivelul municipiului Ploiești între primele două partide scorul este strâns, PNL fiind cotat cu 29.52% intenție de vot, în timp ce PSD are 28.19% dintre opțiunile exprimate.
Surpriza o reprezintă USR, formațiune situată pe locul al treilea cu 14.89% intenție de vot, urmat de ALDE cu 8.24% și PMP cu 6.12%.

rezultate sondaj observatorul Page 4

Dacă la Ploiești lupta dintre primele partide este strânsă, la nivelul întregului județ diferența dintre formațiunile politice mari crește. Astfel PNL este cotat 35,14% intenție de vot, PSD cu 31,93%, USR rămâne pe locul al treilea cu 8,83, ALDE cu 7.83% și PMP cu 6.02%.

rezultate sondaj observatorul Page 5

Potrivit acelorași rezultate, peste 70% din respondenți au hotărât să voteze cu partidul ales cu mult înainte de începerea campaniei electorale.

rezultate sondaj observatorul Page 3