piata ploiesti

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Piața centrală din Ploiești trebuie închisă. Document bombă al ISC, consilierii locali PSD și ALDE au emis un comunicat de presă privind rezolvările rapide pentru grava problemă a închiderii Pieței Centrale.

 

Comunicat de presă:

Consilierii ALDE și PSD salută disponibilitatea consilierilor PNL, anunțată public, de rezolvare a situației grave în care se află clădirea Pieței Centrale din Ploiești. Având în vedere că primarul municipiului Ploiești, Dobre Adrian Florin, a fost înștiințat oficial în data de 6 iulie 2016 despre faptul că expertiza privind siguranța în exploatare constată pericolul de prăbușire a clădirii Pieței Centrale, încadrată în gradul I de risc seismic și până în prezent a fost absolut dezinteresat de găsirea unei soluții la această problemă, consilierii PSD și ALDE îi cheamă alături pe consilierii PNL pentru deblocarea urgentă a situației de criză, astfel:

1) Cerem primarului Dobre Adrian Florin convocarea unei ședințe de îndată a Consiliului Local Ploiești pentru adoptarea unui proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Hale și Piețe SA pentru realizarea unei construcții provizorii, pe structură metalică, în parcarea din str. Griviței, în incinta căreia vor putea fi relocați o parte dintre comercianții și producătorii afectați.

 

2) Cerem preluarea clădirii Pieței Centrale din Ploiești în patrimoniul municipalității și finanțarea din bugetul local, în regim de urgență, a lucrărilor de demolare a construcției existente  precum și a lucrărilor de construire a unei clădiri noi și moderne a pieței agroalimentare. SC HALE ȘI PIETE S.A. deține un proiect tehnic privind construirea Pieței Centrale Agroalimentare, cu autorizație de construire valabilă, proiect care poate fi cesionat către Primărie, cu autorizația de construire și avizele aferente. Reamintim colegilor PNL că acest proiect are indicatorii tehnico-economici aprobați de către Consiliul Local. Suma necesară acestei investiții, circa 20 de milioane de lei, poate fi asigurată în cursul anului 2017 din creditul contractat deja de municipalitate.

3) Cerem primarului Dobre Adrian Florin și consilierilor locali PNL să lase partizanatul politic și să acționeze pentru ploieșteni. Faptul că până în prezent nu au fost în stare să vină cu nicio soluție concretă nu trebuie să îi împiedice să susțină soluțiile bune propuse de alții, în speță de consilierii locali ALDE și PSD.

Grupurile consilierilor locali PSD și ALDE pentru municipiul Ploiești