dobre fb

Primarul Ploieștiului a postat pe Facebook o reacție critică la atitudinea consilierilor ALDE în scandalul rebilitării termice a două blocuri din oraș.

 

Postarea primarului Dobre:

V-a cuprins vreodată sentimentul acela de lehamite completă?

 

Nu știu dacă ați observat, dar din mesajul public al celor de la ALDE și PSD lipsesc oamenii. Vorbesc despre voturi, despre calcule de imagine, despre tragedii, dar deloc despre oameni. Tocmai de aceea, nu o să mă opresc din a face apel la bruma de decență care le-a rămas unora și să îi rog încontinuu: lăsați campania electorală afară din primărie și din consiliu!

Vineri și sâmbătă, am trăit poate cele mai penibile momente din ultimii ani. Ele au fost generate de inițiativa mea de a pune ”deîndată” în discuția consiliului local adoptarea unui proiect de hotărâre care reglementa anveloparea termică pe fonduri europene a două blocuri. Nu două sute, nu două zeci, ci două blocuri!

De ce doar două și de ce atât de târziu? Iată două întrebări justificate care au răspunsuri cât se poate de simple și fundamentate. În primul rând, din cauza junglei birocratice și hățișului legislativ care reglementează domeniul. În al doilea rând, din cauza lipsei de asumare printre funcționarii publici, generate tocmai de populismul, gargara politică și presiunea care o pun pe ei zi de zi indivizi fără scrupule aflați la adăpostul unor ”organizații politice”.

Ei bine, nu consilierii ALDE sau PSD au fost cei care au sărit în aer, ci organizațiile de partid aflate în campanie electorală. Că, dacă ăsta nu e un moment bun de făcut voturi, atunci care? au gândit mințile luminate, care au văzut în demersul meu un prilej de scandal pentru a ”puncta electoral”.

Așa s-a făcut că am devenit fericitul beneficiar al două bucăți comunicate de presă produse de ALDE. În primul eram acuzat că ”vreau să iau caimacul campaniei electorale”. Prin al doilea, cei de la partidul doamnei fost ministru al Mediului cu zero barat activitate în Ploiești, anunțau triumfalist: ”Proiectul de reabilitare termică a celor două blocuri din Ploiești a fost salvat de consilierii ALDE”. Ura! Bravo! Felicitări!

Cu ei este simplu să rezolv problema: îi rog pe toți cei care citesc aceste rânduri să considere că tot ce se face bun în municipiul Ploiești se face numai și numai datorită celor patru consilieri ALDE. Cu asta, sper că am închis discuția și că, de acum înainte, ALDE o să facă ce a făcut sâmbătă: o să voteze alături de PNL.

Apropo, nu credeți că o temă reală de discuție ar fi aceea a explicitării următorului paradox blestemat în care s-a aflat Ploieștiul în ultimii ani: oraș care a dat țării un ministru al mediului – doamna președinte ALDE Grațiela Gavrilescu - și care a rămas cel mai poluat oraș din România? Ar fi asta o temă reală de campanie? Eu zic da, mai ales în contextul în care doar insituția primarului mai face astăzi demersuri concrete în sensul rezolvării problemei.

Asta ca să știe de ce nu le dau votanții voturi, că înțeleg că lipsa lor îi doare cel mai tare acum.