anastase

Votul deputaților PSD privind legea de majorare cu 15% a salariilor în sănătate și educație este contestat de liberali. Aceștia susțin că numărătoarea voturilor a fost frauduloasă. Deputatul PNL, Roberta Anastase, a postat pe pagina sa de Facebook o reacție la scandalul care amintește de votul din 2010 la legea pensiilor, când aceasta era președintele Camerei Deputaților.

 

Comentariul postat de Anastase pe Facebook:  

De dragul adevărului vreau să fac câteva precizări pe care le puteţi verifica:

1.Prin Legea Pensiilor nr. 263/2010 NU s-au tăiat pensiile (confuzia se face cu Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor ce prevedea la art. 9 diminuarea cu 15 % a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată. Legea a fost declarată neconstitutională în data de 25 iunie 2010 şi, deci, nu s-a aplicat niciodată).

 

2. În baza acestei Legi cresc pensiile în fiecare an cu 100% rata inflaţiei şi 50% din creşterea economică.

3. Legea Pensiilor este una din puţinele legi care a fost promulgată după ce a fost votată, la cererea mea, prin apel nominal. Adică, fiecare parlamentar s-a ridicat în picioare şi a spus cum votează (pentru, împotrivă sau abţinere). Puteţi urmări înregistrarea pe site-ul Parlamentului. E interesant că rezultatul a fost la fel ca la primul vot - cel contestat inclusiv de mine care am cerut reluarea votului.

4. Şi pentru că astăzi e vorba de un alt Președinte de Cameră pot să îl apăr şi să spun că nu preşedintele numără, ci secretarii au această atribuţie prin regulament. Tot prin regulament este obligatoriu ca un secretar să fie din opoziţie şi unul de la putere. Tot ei dacă nu sunt de acord pot interveni la microfon şi contesta.

 

Pe site-ul Parlamentului găsiţi şi stenograma sedinţei. 
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…

 

Politic
  • Vineri, 17 Noiembrie 2017
  • De Mihai Popescu

PSD va organiza mitinguri în toată țara

Oficial, în București nu se va organiza, în perioada următoare, vreun miting de susținere a lui Liviu Dragnea sau a programului de guvernare, este una dintre deciziile luate de conducerea extinsă a...