gratiela

Deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele ALDE Prahova a transmis o declarație prin care critică atitudinea guvernului față de situația personalului medical:

Comunicatul deputatului ALDE:

 

Guvernul de tehnocrați dă încă o lovitură medicilor și dovedește o gândire pur stalinistă în privința acțiunilor pe care le desfășoară. Timp de 11 luni de guvernare, acest Executiv nu a dat doi bani pe problemele medicilor, ale sistemului de sănătate. Atitudinea de sfidare a personalului medical, a situației grave în care se găsește sistemul de sănătate, continuă chiar și în momentele în care medicii își cer drepturile prin grevă.

Este revoltătoare reacția pe care Ministerul Sănătății, condus de tehnocratul Vlad Voiculescu, o are față de medicii care protestează. Acest ministru a știut ca pe parcursul mandatului său doar să jignească sistemul de sănătate, catalogându-l ca fiind o mlaștină, fără a veni însă cu soluții pentru îmbunătățirea sa, pentru a-l face mai performant.

Amenințările la adresa românilor nemulțumiți și reflexul „tehnocrat” de a înăbuși orice protest denotă o gândire care foarte ușor și-ar putea găsi locul în regimul nord-coreean!

 

Măcar acum, când se află în al doisprezecelea ceas al guvernării sale, premierul Cioloș ar trebui să dea un semn de echidistanță și obiectivitate, dacă omenia și empatia i-au devenit străine atunci când este vorba despre soarta conaționalilor lui: ar trebui să-i ceară, public, demisia ministrului Voiculescu sau cel puțin să îi solicite să retracteze etichetările jignitoare  făcute la adresa sistemului sanitar și să se controleze până la apropiata predare a mandatului său ministerial.

Dacă dorim  să mai avem medici și asistenți medicali în această țară, guvernul tehnocrat ar face bine să găsească soluții pentru cererile salariale ale acestora, nu chichițe legislative și pretexte bugetare, prin care să îi umilească și mai mult!