severin

Georgică Severin, senator PSD de Prahova, a anunțat în mod oficial, prin intermediul unei postări pe pagina sa de socializare, că nu va mai candida, la alegerile parlamentare din această iarnă, pentru un nou mandat de senator.

 

Senatorul câmpinean nu face referire la un motiv anume, dar precizează faptul că ”Un cumul de factori, atât subiectivi cât si obiectivi la nivelul organizației județene a PSD Prahova”, l-au determinat să nu-și mai depună candidatura pentru un nou mandat.

Pentru că în ultimele zile mi s-au pus, public sau privat, o serie de întrebări, de către prieteni, cunoștințe, inclusiv de jurnaliști, cred că a sosit momentul să fac câteva precizări :

1. Un cumul de factori, atât subiectivi cât și obiectivi, la nivelul organizației județene a PSD Prahova, m-a făcut să nu îmi depun candidatura pentru obținerea unui nou mandat de parlamentar din partea PSD Prahova sau a altei organizații județene a PSD. Evoluția evenimentelor din ultimele 24 de ore mi-a confirmat că nu am greșit.

 

În consecință, nu aveam cum să obțin un nou mandat dacă nu l-am solicitat.

2. Îmi voi duce actualul mandat până la capăt, cu aceeași seriozitate ca și până acum. Mulțumesc celor care mi-au acordat încredere, sper că nu i-am dezamăgit.

3. Voi rămâne simplu membru al PSD și mă voi consacra unor noi proiecte pe care le voi face publice la momentul oportun.

 

4. Viitorilor parlamentari PSD, atât din Prahova cât și din restul organizațiilor din țară, le doresc să fie mai buni, mai competenți, mai activi decât am fost eu și, mai ales, să fie la fel de onești și cinstiți, atât în fața propriei conștiințe cât și în fața electoratului, precum și a legii, așa cum sunt convins că am reușit să fiu eu în cele două mandate de senator.

Voi reveni cu detalii pe măsură ce voi considera necesar.

Severin și-a început activitatea politică la nivel național în anul 2008, atunci când a fost ales senator al României din partea PDL. În anul 2010 a anunțat în plenul Senatului că trece la grupul parlamentar PSD.