corturi precampanie partide politice

Cu aproape două luni înainte de alegerile parlamentare, două formațiuni politice au dat deja startul în promovarea candidaților.

 

Este vorba despre ALDE Prahova și USR, formațiuni care au instalate corturi cu inscripția partidului, dar și cu fotografii ale candidaților la parlamentare. ALDE Prahova are un cort instalat în fața Halelor Centrale, iar USR în apropierea asei de Cultură a Sindicatelor, la câțiva metri de stația de autobuz a TCE.
Moda unor astfel de acțiuni, de amplasare de corturi înainte de demararea campaniei electorale, a fost și la alegerile locale. Asta pentru că legea nu interzice o astfel de promovare în afara campaniei electorale. Practic, orice formațiune politică poate să închirieze spațiu pentru amplasarea de corturi. Un afiș electoral trebuie să nu depășească dimensiunea de 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură.
În timpul campaniei electorale, însă, regulile sunt stricte, inclusiv în privința afișajului electoral. Astfel, afișele electorale nu pot depăși anumite dimensiuni, existând clar delimitate zonele unde pot fi amplasate panourile electorale.