victor grigorescu

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, încearcă să convingă românii că a primit o chirie de aproape 800.000 de lei/an de la un offshore, pentru un site – monitoreu.com – practic inexistent.

 

Tranzacția cu compania offshore a fost realizată în perioada în care a deţinut funcţiile de consilier al fostului ministru al Energiei şi cea de membru în Consiliul de Administraţie al Electrica.

„Aş dori să fac scurte precizări legate de speculațiile apărute la adresa declarației mele de avere. Am trecut încă de la început în declarațiile mele personale de avere o tranzacție începută la data de 01.04.2014 și finalizată la data de 31.03.2015. Obiectul tranzacției menționate este o platformă online dedicată analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene, prin care se agregau datele vizând aceste politici, inclusiv date statistice oferite de Eurostat. Domeniul de internet pe care a fost funcțională platforma este monitoreu.com”, a declarat ministrul, într-un comunicat de presă.

Așa arată acum site-ul pe care ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pretinde că l-a închiriat pentru aproape 170.000 de euro!

Așa arată acum site-ul pe care ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pretinde că l-a închiriat pentru aproape 170.000 de euro!

Potrivit acestuia, domeniul respectiv a fost înregistrat în anul 2012 și se află în continuare în proprietatea lui. Grigorescu a adăugat că platforma a fost un model de analiză întâlnit în mediul economic de la Bruxelles, unde astfel de soluții digitale sunt utile pentru a putea identifica trendurile viitoare ale politicilor europene și pentru predicții legate de oportunități de business pentru actorii implicați în acest domeniu.

“Platforma a fost un start-up funcțional și atractiv pentru care am primit mai multe oferte la momentul respectiv. Am acceptat o ofertă de a ceda folosința acestei platforme timp de un an contra sumei de 792.000 lei, impozabili, care se regăsește în declarația mea de avere, cu opțiunea ca la finalul contractului să pot dezvolta un proiect de anvergură. O altă tranzacție nu a mai avut loc”, a spus Victor Grigorescu.

Jurnaliștii și bloggerii români nu s-au mulțumit însă cu aceste explicații și au săpat în continuare. Astfel, au aflat că, potrivit urlrom.com, site-ul se afla pe locul 50.763 in România, cu 14 vizite zilnice (!), având o valoare estimată de 296 lei la nivelul anului 2015. Pe statsinfinity.com se arată că domeniul monitoreu.com a fost înregistrat pe 27 septembrie 2012 de catre Victor Grigorescu.
Citește mai departe pe romaniacurata.ro