ghita kovesi

Autodenunţul lui Sebastian Ghiţă în cazul muşamalizării presupusului plagiat al Laurei Codruţa Kövesi este mai mult o lovitură de imagine pregătită în detaliu, afirmă analiştii.

 

Cert este că deputatul nu riscă nicio sancţiune penală în cazul în care se va adeveri ce a scris în autodenunţ. Toţi ceilalţi însă, da. Scandalul acuzelor de plagiat la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kövesi, ia amploare. Sebastian Ghiţă, chiar dacă s-a autodenunţat, nu riscă nimic în cazul în care se dovedeşte că ar fi participat la muşamalizarea presupusului plagiat al şefei DNA. Asta pentru că legea îl exonerează de orice culpă pe denunţător dacă a sesizat faptele înainte de începerea urmăririi penale.

Mai mult, Sebastian Ghiţă şi-a atins un prim obiectiv: cel de imagine, susţin analiştii. În autodenunţul său, adresat procurorului general, Sebastian Ghiţă susţine că are dovezi că experţii din Comisia Tehnică a Consiliului Naţional de Etică (CNE) nu s-au întrunit niciodată în cazul tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kövesi.

„În anul 2012 am ajutat la elaborarea acelui document al Comisiei tehnice de expertiză a lucrării doamnei Kövesi. Documentul este măsluit, elaborat de alţii, nu de către cine trebuie, elaborat de unii şi semnat de alţii“, a declarat Sebastian Ghiţă. El a precizat că persoanele alături de care a contribuit la falsificarea raportului au avut legătură cu Ministerul Educaţiei, iar documentul a fost „scris în Guvernul României”. În plus, întrebat în ce calitate a ajutat, în 2012, la presupusa falsificare a raportului privind teza de doctorat a Laurei Kövesi, Ghiţă a răspuns că în calitate de cetăţean. La vremea respectivă, afaceristul nu era nici deputat şi nici nu avea vreo funcţie în stat.

Citeste mai mult: adev.ro/oe8637

 

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elena Udrea, audiată la DNA

Elena Udrea a sosit vineri, în jurul orei 11:00, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată într-un dosar mai vechi legat de Hidroelectrica, dosar de care se ocupa fostul procuror Mihaiela Moraru...