psd prahova

Apropiatele alegeri parlamentare vin la pachet cu tensiuni neașteptate în rândul social-democraților prahoveni. 

 

Surse din zona politicului susțin că prima surpriză a venit în momentul în care primarul din Bușteni, Emanoil Savin, și-a anunțat intenția de a candida la Senat.

Citește și: Primarul din Bușteni, candidat la alegerile parlamentare

Anunțul a venit concomitent cu o altă veste. Gurile rele spun că parlamentarul Augustin Mitu și-ar fi pierdut din simpatie în rândul colegilor din Senat, motiv pentru care, spun aceleași voci, acesta ar urma să candideze pe un loc la Camera Deputaților, iar în schimb deputatul Radu Oprea ar urma să fie nominalizat pe lista de candidaturi pentru Senat. 

 

Dar aceasta nu ar fi singura tensiune apărută în rândul social-democraților. Cum pe liste, obligatoriu, trebuie să figureze pe locuri eligibile atât femei, cât și tineri, potrivit directivelor stabilite de CEx, aceleași surse spun că anumiți actuali parlamentari nu și-ar mai găsi un loc eligibil pe lista de candidaturi. Astfel, pentru cele cinci locuri, așa-zise eligibile la Camera Deputaților, în momentul de față se înghesuie vreo 12 social-democrați. Printre ei figurează consilierul județean Andrei Nicolae, președintele organizației de Femei, Fabioara Ionescu, dar și alte propuneri venite din partea Organizației Municipale a PSD Ploiești: viceprimarul Cristian Ganea și consilierii locali George Botez, Robert Vâscan, Marius Dinu și Răzvan Ursu, directorul Parcului Memorial Constantin Stere, Laura Moagher, dar și directorul Spitalului Municipal Carmen Dumitru. 

Pentru un loc eligibil la Senat se zbate inclusiv senatorul Dan Ioniță, reintrat recent în PSD. Să nu uităm însă nici de deputatul Andrei Sava, care potrivit acelorași voci, și-ar mai dori un mandat la Camera Deputaților. Prin urmare, concurența este mare în sânul filialei județene a PSD Prahova.

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a evitat astăzi să nominalizeze care vor fi persoanele care vor figura pe lista de la alegerile parlamentare, rezumându-se în a afirma că la București vor fi transmise 20 de CV-uri pentru alegerile programate în 11 decembrie. Săptămâna viitoare, CV-urile ar urma să fie analizate de conducerea de la București.