pru prahova ion eparu

În plină agitație pentru stabilirea listelor de candidați la PSD, PNL și ALDE, se pare că la PRU s-au lămurit cum stau lucrurile: „se va juca acasă, dar și în deplasare”. La fel de spectaculoasă este și lista postată de președintele PRU, Bogdan Diaconu, cu privire la un viitor Guvern PRU.

 

Surse din zona politicului susțin că parlamentarii de Prahova care au trecut la formațiunea condusă de Bogdan Diaconu au locuri eligibile. Astfel, potrivit acestor surse, președintele PRU Prahova, deputatul Ion Eparu, se pare că va candida la Ploiești, la fel ca în 2012. La fel și Răzvan Tănase, care va candida într-un fost colegiu din Prahova. Deputatul Sorin Teju în schimb va candida la Dâmbovița, potrivit surselor noastre, iar senatorul Daniel Savu la București. Deputatul Sebastian Ghiță, despre care se spune că a pus umărul la formarea noului partid, potrivit site-ului Camerei Deputaților, figurează în continuare afiliat la grupul parlamentar PSD. În schimb, în cazul deputatului Ion Eparu, din septembrie 2016 se precizează că parlamentarul este „deputat neafiliat”. Același lucru este menționat și în cazul deputatului Răzvan Tănase, dar și în cazul senatorului Daniel Savu.

Zvonul legat de candidaturi a fost însă infirmat categoric de președintele PRU Prahova, Ion Eparu. Acesta a susținut că a început campania de strângere de semnături în Prahova, iar la această acțiune participă, deopotrivă, senatorul Daniel Savu și deputații Răzvan Tănase și Sorin Teju. „Este impropriu spus ca voi candida la Ploiești, pentru că, după cum bine știți, nu mai sunt colegii, iar candidatura se va face pe circumscripția Prahova. Noi am început, ce-i drept mai devreme, să demarăm acțiunea de strângere de semnături la nivel de Prahova. În momentul de față suntem la nivel de intenție cu listele și, pot să recunosc, intenționăm să mergem cu propunerea unui tandem - senatorul Daniel Savu pe primul loc pentru Senat și eu pe primul loc pentru Camera Deputaților. Repet, în acest moment strângem semnăturile necesare pentru depunerea candidaturilor și, în plus, încercăm să constituim organizații la nivelul întregului județ”.

Citește și: Președinte interimar la PRU Prahova

 

Dacă în zona zvonurilor, lucrurile nu sunt chiar clare, mult mai suprinzătoare a fost lista postată, pe o rețea de socializare, de președintele PRU, Bogdan Diaconu. Acesta a anunțat, ieri, că PRU „a fost primul și singurul partid care a făcut public planul și măsurile de guvernare precum și numele premierului susținut de PRU. Pe listă figurează  trei parlamentari din Prahova: senatorul Daniel Savu, dar și deputații Sebastian Ghiță și Ion Eparu. Astfel, senatorul Daniel Savu figurează la Ministerul Apărării Naționale, iar deputații Ion Eparu și Sebastian Ghiță la Ministerul Educației, respectiv Ministerul Comunicațiilor.

lista pru